Wikipedia med gratis mobiltilgang i utviklingsland

Annonse

Wikimedia jobber for å utvide sitt tilbud til brukere i utviklingsland. 

SciDev.net: Wikipedia med gratis mobiltilgang i utviklingsland

Wikipedia Zero er et prosjekt hvor mobiloperatører tilbyr gratis tilgang til Wikipedia. Dette er allerede utbredt i Afrika og Asia, og Wikipedia håper å utvide tilbudet i Latin-Amerika i 2014.

“Vi når ut til omlag 300 millioner mobilbrukere, som nå kan få gratis tilgang  til Wikipedia», sier Carolynne Schloeder, direktør for Wikimedia Foundations mobilprogrammer, til SciDev.Net.

Den første avtalen gjorde Wikipedia Zero i 2012, med enkelte land i Afrika og Midt-Østen. Nå er prosjektet aktivt i 23 utviklingslands, og tilbyr gratis tilgang gjennom 26 teleoperatører.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Telenor samarbeider med Wikpedia Zero for å gi tilgang i Myanmar og i mange andre land.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!