Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Overvåket: Ny bok om NSA og Snowden-avsløringene

Boka om Snowden, skrevet at The Guardian-journalisten Glenn Greenwald.
Boka om Snowden, skrevet at The Guardian-journalisten Glenn Greenwald.

Det var Glenn Greenwald som først mottok kontakt fra NSA-avhopperen Edward Snowden. 13. mai kommer boken hans om Snowden-saken, Overvåket er den norske tittelen.

Sommeren 2013 sjokkerte IT-teknikeren Edward Snowden en hel verden da han til avisen The Guardian lekket graderte opplysninger fra innsiden av det amerikanske etterretningssystemet.

Dokumentene viste at USA over flere år hadde bedrevet omfattende overvåkning av egne og utenlandske borgere.

Glenn Greenwald var Snowdens kontaktperson i avisen, og mannen som stod mellom varsleren og verden. I Overvåket forteller han historien bak lekkasjen, og kommer med nye store avsløringer. Ved hjelp av Snowden og hans unike materiale avdekker han hvordan folk verden over bruker dataprogramvare uten å vite at de blottlegger seg selv, og uten å bevisst å ha gitt sitt samtykke til det.

Den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA overvåker ifølge Greenwald millioner av amerikaneres telefontrafikk, og myndighetene har adgang til dataene til Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube og Apple.

No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA, and the U.S. Surveill
Boka heter No Place to Hide på engelsk.

I Norge forsøker e-tjenesten å berolige oss med at opplysninger om norske statsborgere bare blir delt med utenlandsk etterretning dersom det er i «Norges interesse».

Greenwald kjøper ikke denne forklaringen, og mener vi alle må bli mer kritiske til amerikanske og egne myndigheters overvåkning av privatpersoner på nettet.

Sjekk ut:

Den norske utgaven av  boka gis ut på Cappelen Damm.

På Amazon kan du allerede nå forhåndsbestille boka, men der finner du kun engelsk utgave.

 

 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT