Hvem var Ada Lovelace, Hedy Lamarr og Grace Hopper?

Annonse
Infografikk fra nettstedet Women Rock Science.
24. april markeres verdens dag for kvinner i IKT. Infografikken har jeg lånt fra bloggen Women Rock Science.

Det var FN-organisasjonen ITU som tok initiativet til dagen i 2010Men behøver vi virkelig fortsatt å markere og promotere damer i IT-bransjen?

 

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

1 kommentar

  1. Hvordan har jeg ikke fått med meg at kvinner i IKT skal markeres i dag? Jeg føler meg lite opplyst. Og, ja, vi må fortsatt markere og promotere damer i IT, men helst ikke på en sånn «se-hun-er-jente!»-måte.

Comments are closed.