Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

17. mai må være en av årets verste Facebook-dager

17. mai må være en av årets verste dager for folk på Facebook som er single, ensomme, annerledes, syke, arbeidsledige.

99 % av alt som postes på Facebook akkurat nå er bilder av lykkelige folk i bunader, perfekte familier med barn i korps. Friske, opplagte og suksessrike folk dominerer Facebook-strømmen min akkurat nå.

Årets høytider poster vi på Facebook bilder av våre familier, av flott mat og pene klær. Julaften samles den korrekte familien rundt juleribba, som også får sitt bilde postet på Facebook. Fra påskefjellet poster vi bilder fra skiheisen og fra solveggen på hytta. 17. mai er det bundadsfesjå på Facebook.

Hva gjør dette med folk som ikke har den perfekte familien å publisere bilder ifra? Ikke alle kommer seg på påskefjellet, ikke alle har en familie å feire sammen med på 17. mai. Mange der ute er heldige om de får seg varm mat på julaften. Og mange er sjuke og får kanskje ikke med seg noen av høytidene.

Jeg vokste opp på 1980-tallet. Min familie hang ikke opp bilder av meg på hver lysstolpe i gata etter 17. mai-toget, med tekst som «Herlig dag med familien, for en fantastisk feiring vi har hatt med familie og gode venner». Jeg slapp at nabolaget mitt ble tapetsert med bilder av meg i de nyinnkjøpte penklærne som mor hadde handlet inn.

Barna som vokser opp i dag slipper ikke unna dette. Svært mange foreldre velger å publisere, i full offentlighet, eller ihvertfall for sine 3-400 nærmeste venner, bilder fra stua si, fra toget, bilder fra en hyggelig feiring hjemme i hagen.

Og disse bildene når fram til mange mange flere enn hva mine foreldres tenkte kampanje ville ha gjort i nabolaget mitt på 80-tallet.

Denne 17. mai-feiringen på Facebook og Instagram har også vist meg bilder fra venners stuer, soverom, verandaer og hager. Jeg har fått visning inn i mange hjem, og jeg har ikke bedt om det.

Ja kan jeg ikke bare stenge kontoen min da, spør du meg? For er det det egentlige valget? Må jeg melde meg ut av Facebook, kanskje den viktigste kanalen for kommunikasjon i 2014, for å slippe å se inn i alles hjem og stuer?

Jeg får vondt av Facebook-strømmen av bilder og statusoppdateringer det siste døgnet. Og jeg blir lei meg for de som ikke har et så korrekt og perfekt liv at de har så mye å skryte av på Facebook.

 

Forrige artikkel
Neste artikkel

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT