Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Crowdfunder reportasjetur til Nigeria

Maren Sæbø, redaktør for Verdensmagasinet X.
Maren Sæbø, redaktør for Verdensmagasinet X. Dette bildet er fra Angola i 2009. Foto: Privat.

Redaktør Maren Sæbø ønsker å dekke konflikten bak Boko Harams bortføring av skolejenter. Men hvor finner et lite magasin penger til et slikt prosjekt?

Finansieringen skjer via såkalt crowdfunding, et spleiselag blant lesere og andre engasjerte som støtter prosjektet. Fenomenet crowdfunding er ofte knyttet til teknologi- og nettbaserte prosjekter, og også innsamlingen av penger skjer via funding-nettsteder.

Crowdfundingen av Sæbøs reportasjetur til Nigeria skjer via nettstedet fønd.no, og mens jeg skriver dette har 29 mennesker støttet prosjektet med 12.350,- kroner. Målet er 20.000,- kroner. Maren Sæbø er til daglig redaktør for Verdensmagasinet X.

Det spennende ved dette prosjektet er at det antagelig er første gangen en profilert norsk redaktør forsøker å finansiere en reportasjetur gjennom det som kan beskrives som et spleiselag. Prosjektet har også fått oppmerksomhet, og fagbladet Journalisten publiserte 17. juni et intervju på journalisten.no.

Det må presiseres at det var Geir Rognlien Elgvin som tok initiativ til aksjonen, og ikke Sæbø selv. Men det er Verdensmagasinet X som mottar pengene, og redaktøren får full redaksjonell frihet til hvordan hun ønsker å benytte midlene som samles inn.

Du kan lese mer, og støtte opp om prosjektet ved å klikke her.

Les mer om fenomenet crowdfunding på Wikipedia.


Les også: Filmen Iron Sky fikk i 2012 mye oppmerksomhet, ikke minst på grunn av at det var en film som i stor grad ble finansiert gjennom crowdfunding: 10.000 fans bidro til at filmen ble en realitet, skrev Wired i 2012.

LES OGSÅ

2 KOMMENTARER

  1. Det mest spennende med prosjektet, er risikoen ved å dra til Nord-Nigeria. Vi hører jo bare om en brøkdel av barbariet. All ære til Maren Sæbø hvis hun får til en slik reportasjereise.

Kommentarer er stengt.

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT