Crowdfunder reportasjetur til Nigeria

Annonse
Maren Sæbø, redaktør for Verdensmagasinet X.
Maren Sæbø, redaktør for Verdensmagasinet X. Dette bildet er fra Angola i 2009. Foto: Privat.

Redaktør Maren Sæbø ønsker å dekke konflikten bak Boko Harams bortføring av skolejenter. Men hvor finner et lite magasin penger til et slikt prosjekt?

Finansieringen skjer via såkalt crowdfunding, et spleiselag blant lesere og andre engasjerte som støtter prosjektet. Fenomenet crowdfunding er ofte knyttet til teknologi- og nettbaserte prosjekter, og også innsamlingen av penger skjer via funding-nettsteder.

Crowdfundingen av Sæbøs reportasjetur til Nigeria skjer via nettstedet fønd.no, og mens jeg skriver dette har 29 mennesker støttet prosjektet med 12.350,- kroner. Målet er 20.000,- kroner. Maren Sæbø er til daglig redaktør for Verdensmagasinet X.

Det spennende ved dette prosjektet er at det antagelig er første gangen en profilert norsk redaktør forsøker å finansiere en reportasjetur gjennom det som kan beskrives som et spleiselag. Prosjektet har også fått oppmerksomhet, og fagbladet Journalisten publiserte 17. juni et intervju på journalisten.no.

Det må presiseres at det var Geir Rognlien Elgvin som tok initiativ til aksjonen, og ikke Sæbø selv. Men det er Verdensmagasinet X som mottar pengene, og redaktøren får full redaksjonell frihet til hvordan hun ønsker å benytte midlene som samles inn.

Du kan lese mer, og støtte opp om prosjektet ved å klikke her.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Les mer om fenomenet crowdfunding på Wikipedia.


Les også: Filmen Iron Sky fikk i 2012 mye oppmerksomhet, ikke minst på grunn av at det var en film som i stor grad ble finansiert gjennom crowdfunding: 10.000 fans bidro til at filmen ble en realitet, skrev Wired i 2012.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

2 KOMMENTARER

  1. Det mest spennende med prosjektet, er risikoen ved å dra til Nord-Nigeria. Vi hører jo bare om en brøkdel av barbariet. All ære til Maren Sæbø hvis hun får til en slik reportasjereise.

Comments are closed.