Radio er mediet som når ut til alle

Annonse

wrd_banner_enRadioen er fortsatt den uslåelige medieteknologien som når ut til det største publikumet globalt.

UNESCO har gjort 13. februar til radioens dag, i år er ungdom og radio tema. Dette er en dag for å feire radioen, for å bedre internasjonalt samarbeid mellom kringkastere, og for å oppmuntre til ytringsfrihet og tilgang til informasjon for alle.

– Radioen utvikler seg i den digitale tidsalderen og er fortsatt det mediet som når breiest ut i verden, sier Rune Arctander, assisterende generalsekretær i FN-sambandet.

Globalt har også internettradio økt sin omsetning med hele 2850 prosent fra 2003.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Radioen er en medieteknologi som når ut til mennesker i land med en spesielt ung befolkning. 52 % av verdens befolkning er under 30 år, og 90 % av disse bor i utviklingsland.

​Les også på FN.no: Verdens radiodag

Radio når flest

3 av 4 bønder i Afrika har tilgang til radio, men bare 3 av 100 har tilgang til PC. Radioen er globalt det mest tilgjengelige mediet, og når ut til alle verdens hjørner.

I en krisesituasjon eller ved en naturkatastrofer når alt annet bryter ned er radioen det mediet som når ut med informasjon og kan derfor redde liv.

– Den fjerde årlige radiodagen fokuserer på unge kvinner og menn. UNESCO ber om at generasjonen under 30 år inkluderes i verdens sosiale utvikling. Og radioen er et viktig middel for å nå denne generasjonen unge mennesker, sier Irina Bokova, generaldirektør i UNESCO.

Her er en god infografikk laget av UNESCO til årets radiodag:

Infografikk: Verdens radiodag 2015

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!