Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Flest kvinner i lavere stillinger i IT-bransjen

Den 23. april markerer ITU den årlige internasjonale dagen for jenter i IKT. Dagen markerer en global kampanje for å få jenter til å velge jobber i IT-bransjen. Og for å promotere en høyere kvinneandel som velger og får anledning til å gjøre IT-karriere.

Kvinner er overrepresentert i lavere stillinger i IT-bransjen. Kun 20 prosent av ansatte i IT-bransjen i OECD-land er kvinner, i følge en rapport fra ITU, som ble publisert i 2012.

I tillegg ser vi en ulikhet innen hvilke typer stillinger kvinner har I IT-bransjen: 30 prosent av IT-teknikere er kvinner, mens kun 15 prosent av lederstillingene besittes av kvinner. Og kun 11 prosent av IT-ansatte innen strategi- og planlegging er kvinner.

Rapport: A Bright Future in ICTs Opportunities for a new generation of women.

Men å ansette flere kvinner IT-bransjen handler ikke bare om sosial rettferdighet, det er også økonomisk smart å få flere jenter til å velge en karriere innen IT: EU beregner at det de neste 10 årene vil skapes 700.000 flere IT-jobber enn det nå utdannes innen IT-fag.

Globalt er mangelen på kompetanse nærmere to millioner, når man også regner inn en mangel på 800.000 IT-faglig utdannende i USA og 200.000 bare i Brasil. IT-sektoren er altså ute etter å ansette 1,7 millioner mennesker de neste årene.

Det er ITU som står bak markeringen av den internasjonale dagen for jenter i IKT. ITU er FNs organisasjon for informasjon og kommunikasjonsteknologi.

Les mer om dagen på FN.no

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT