Den 23. april markerer ITU den årlige internasjonale dagen for jenter i IKT. Dagen markerer en global kampanje for å få jenter til å velge jobber i IT-bransjen. Og for å promotere en høyere kvinneandel som velger og får anledning til å gjøre IT-karriere.

Kvinner er overrepresentert i lavere stillinger i IT-bransjen. Kun 20 prosent av ansatte i IT-bransjen i OECD-land er kvinner, i følge en rapport fra ITU, som ble publisert i 2012.

I tillegg ser vi en ulikhet innen hvilke typer stillinger kvinner har I IT-bransjen: 30 prosent av IT-teknikere er kvinner, mens kun 15 prosent av lederstillingene besittes av kvinner. Og kun 11 prosent av IT-ansatte innen strategi- og planlegging er kvinner.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Rapport: A Bright Future in ICTs Opportunities for a new generation of women.

Men å ansette flere kvinner IT-bransjen handler ikke bare om sosial rettferdighet, det er også økonomisk smart å få flere jenter til å velge en karriere innen IT: EU beregner at det de neste 10 årene vil skapes 700.000 flere IT-jobber enn det nå utdannes innen IT-fag.

Globalt er mangelen på kompetanse nærmere to millioner, når man også regner inn en mangel på 800.000 IT-faglig utdannende i USA og 200.000 bare i Brasil. IT-sektoren er altså ute etter å ansette 1,7 millioner mennesker de neste årene.

Det er ITU som står bak markeringen av den internasjonale dagen for jenter i IKT. ITU er FNs organisasjon for informasjon og kommunikasjonsteknologi.

Les mer om dagen på FN.no

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)