Flest kvinner i lavere stillinger i IT-bransjen

Annonse

Den 23. april markerer ITU den årlige internasjonale dagen for jenter i IKT. Dagen markerer en global kampanje for å få jenter til å velge jobber i IT-bransjen. Og for å promotere en høyere kvinneandel som velger og får anledning til å gjøre IT-karriere.

Kvinner er overrepresentert i lavere stillinger i IT-bransjen. Kun 20 prosent av ansatte i IT-bransjen i OECD-land er kvinner, i følge en rapport fra ITU, som ble publisert i 2012.

I tillegg ser vi en ulikhet innen hvilke typer stillinger kvinner har I IT-bransjen: 30 prosent av IT-teknikere er kvinner, mens kun 15 prosent av lederstillingene besittes av kvinner. Og kun 11 prosent av IT-ansatte innen strategi- og planlegging er kvinner.

Rapport: A Bright Future in ICTs Opportunities for a new generation of women.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Men å ansette flere kvinner IT-bransjen handler ikke bare om sosial rettferdighet, det er også økonomisk smart å få flere jenter til å velge en karriere innen IT: EU beregner at det de neste 10 årene vil skapes 700.000 flere IT-jobber enn det nå utdannes innen IT-fag.

Globalt er mangelen på kompetanse nærmere to millioner, når man også regner inn en mangel på 800.000 IT-faglig utdannende i USA og 200.000 bare i Brasil. IT-sektoren er altså ute etter å ansette 1,7 millioner mennesker de neste årene.

Det er ITU som står bak markeringen av den internasjonale dagen for jenter i IKT. ITU er FNs organisasjon for informasjon og kommunikasjonsteknologi.

Les mer om dagen på FN.no

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!