Alle som engasjerer seg i Raif Badawis sak: Hold av ettermiddagen tirsdag 19. mai. Amnesty inviterer til møte med Raif Badawis kone, Ensaf Haidar.

Hun har flyktet med parets tre barn til Canada, og kjemper utrettelig for rettferdighet for sin mann. Piskingen av Raif Badawi, en saudiarabisk blogger og samvittighetsfange, ble satt i gang 9. januar, i form av «50-piskeslag-om-gangen»-intervaller.

Raif Badawi er dømt av saudiarabiske myndigheter til 1000 piskeslag for å ha opprettet en nettside for liberal og sosial debatt.

Ensaf Haidar og Raif Badawi.
Ensaf Haidar og Raif Badawi. Foto: Amnesty International.

Les mer om Raif Badawis historie her.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Ensaf vil være med på demonstrasjon foran Saudi-Arabias ambassade klokken 15. Deretter flytter vi oss til Litteraturhuset i Wergelandsveien 29. Her blir det åpent møte hvor hun vil fortelle om Raif. I tillegg vil Amnesty-etterforsker May Romanos fortelle om den politiske situasjonen i Saudi-Arabia og Amnesty sitt arbeid for Raif.

DEMONSTRASJON
Sted: Saudi-Arabias ambassade, Drammensveien 102 H
Tid: 15.00 – 16.00

ÅPENT MØTE
Sted: Wergelandssalen, Litteraturhuset, Wergelandsveien 29.
Tid: 17.00- 19.00

Begrenset antall plasser, påmelding her.

 

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)