I dag er det 61 år siden Alan Turing døde

Annonse

Så du filmen The Imitation Game? Filmen der Benedict Cumberbatch spilte matematikeren Alan Turing, filmen var regissert av norske Morten Tyldum.

I dag 7. juni er det 61 år siden Turing tok sitt eget liv. 

Han er mannen som mange mener oppfant forløperen til dagens datamaskiner. Og mannen som bidro sterkt til å knekke tyskernes Enigma-kode under andre verdenskrig.

Krigshelten Turing ble arrestert og dømt etter krigen, for sin seksuelle legning.

Juni er også måneden da Pride-festivaler arrangeres over hele verden. Dagen bør minne oss om at vi må stå opp mot diskriminering av homofile, lesbiske, bifile eller transkjønnede. Støtt opp om like rettigheter uansett legning!

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Tenk, hva kunne Alan Turing ha fått til, om han ikke hadde blitt møtt med diskriminering og tiltale og en dom som til slutt drev ham i døden! Turing ble bare 41 år gammel.

Dette bildet er lånt av I Fucking Love Science.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!