Svensk-eritreisk journalist tildeles Verdens pressefrihetspris etter 16 år i fengsel

Journalisten Dawit Isaak tildeles UNESCOs pressefrihetspris for 2017. Isaak sitter fengslet i Eritrea, noe han har gjort siden 2001. Prisen deles formelt ut den 3. mai, som er FNs dag for pressefrihet. Isaak ble arrestert september 2001 og har nå sittet fengslet i 16 år uten dom. Samtidig ble ti andre uavhengige journalister og 11 reformistiske politikere fra gruppe G15 arrestert. Alle krevde demokratiske reformer i en rekke brev til president Isaias Afewerki. Sist noen hørte fra den svenske-eritreiske journalisten var i 2005. Det er […]

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? log in

Støtt global journalistikk på norsk ved å velge Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
833FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT