Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

TaxCast: Gabriel Zucman og ulikhetsmaskinen. Hva skaper den økte økonomiske ulikheten i verden?

Teknopol.blog og TaxCast samarbeider: Signy Grape og Hanne Kjærland Olsen tar opp aktuelle temaer og snakker med eksperter om globale skattespørsmål i Tax Justice Network Norge sin podkastserie TaxCast. Podkasten med Gabriel Zucman, Keamogetswe Seipato og Kalle Moene er først ut.


Ulikhet har blitt en av de mest debatterte samfunnsutviklingene i vår tid. Men hva skaper den økte økonomiske ulikheten i verden? Gabriel Zucman, en ung forsker som har jobbet med tett med ulikhetsnestoren Thomas Pikkety, mener skatteparadisene er motoren som driver ulikhetsutviklingen.

Zucman
Gabriel Zucman. Foto: Changemaker Norge.

I denne episoden av Taxcast har vi snakket med kjendisøkonomen Gabriel Zucman – en av de fremste ekspertene på skatteparadiser. Han forteller at skatteparadisene fungerer som en maskin som stadig speeder opp ulikheten i verden. Skal vi bli kvitt den hurtigvoksende ulikheten som brer om seg i verden, må vi kvitte oss med skatteparadisene.

Samtidig kommer han med en klar advarsel til de de som styrer – vi må radikalt endre det finansielle systemet vi har i dag, ellers kan reaksjonære og antidemokratiske krefter bruke ulikheten og den misnøyen det fører til, til å nøre opp om proteksjonisme, hat og fremmedfrykt.

I tillegg har vi tatt en spasertur med Kalle Moene i Frognerparken, Norges fremste ekspert på økonomisk ulikhet, og vi har vært i Sør-Afrika – landet med de største økonomiske skillene i verden.

Vi har snakket med:

Gabriel Zucman, førsteamanuensis i økonomi ved UC Berkeley og forfatter av boka The Hidden Wealth of Nations

Keamogetswe Seipato, development activist, Alternative Information and Development Center in Cape Town, South Africa

Kalle Moene, professor i økonomi ved Universitetet i Oslo og ekspert på ulikhet


Denne podkasten ble først publisert på TaxCasts nettside, 27. november 2017. TaxCast er gitt ut med støtte fra Norad.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT