Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

4,4 milliarder dollar i støtte til Syria etter konferanse i Brussel

Lowcock_Mogherini
Mark Lowcock (FN) og Federica Mogherini (EU) på Syria-konferansen i Brussel 24. – 25. april. Foto: Photo UNRIC / Christophe Verhellen

I Brussel i dag ble det gitt løfter om finansiell støtte på til sammen 4,4 milliarder dollar i støtte for humanitær hjelp til befolkningen i Syria.

Representanter for FN og EU uttalte at løftene som ble gitt i løpet av todagerskonferansen for «en god start»:

– Vi skulle gjerne ha samlet inn enda mer, og dermed få full dekning for det vi trenger, men det er en god start, sa FNs nødhjelpskoordinator Mark Lowcock.

I følge Lowcock ble det samlet inn 6 milliarder dollar ved forrige konferanse. Han poengterte at det er sannsynlig at det vil komme flere løfter om finansiell støtte fremover, siden flere land, inkludert USA, ikke er ferdige med i forhandlinger om interne budsjetter ennå.

I tillegg til den finansielle støtten for i år, er det gitt løfter om 3,3 milliarder for 2019 og utover. Lowcock ga en spesiell takk til EU, Tyskland og Storbritannia for sine sjenerøse bidrag.

Staffan De Mistura, generalsekretærens spesialutsending for Syria, sa at ingen hadde forventet seg et stort politisk gjennombrudd fra denne konferansen, men han mente det var et godt tegn at det ikke var noen voldsomme konfrontasjoner:

– Husk at for bare en uke siden var vi på randen til å utløse en alvorlig krise. Det var en anspent kald krig-retorikk og til og med militære aktiviteter ble satt ut i live. Takk Gud for at vi unngikk dette og holdt en moden tankegang, sa de Mistura.

Denne artikkelen ble først publisert hos UNRIC.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT