The City of London, United Kingdom. Foto: Wikimedia / kloniwotski / CC BY-SA 2.0
- Annonse -
FIVH søker fundraisere
The_City_London
The City of London, United Kingdom. Foto: Wikimedia / kloniwotski / CC BY-SA 2.0

TaxCast 2/2018: I denne episoden besøker TaxCast The City of London og får vite hvordan denne lille byen midt i London ble sentrum for et globalt “edderkoppnett” av skatteparadiser, som strekker seg fra Cayman Islands til Jersey.

[spreaker type=player resource=”episode_id=15230856″ theme=”light” autoplay=”false” playlist=”false” width=”100%” height=”200px”]

- Annonse -

Vi har vært i City of London – finanssenteret i Storbritannia – med sine ikoniske skyskrapere, dresskledde finansfolk og middelalderske historie. Gjennom århundrene har City gitt lån til Storbriannias herskere, i bytte mot privilegier og makt. Noen av de mest berykta skatteparadisene, som Cayman Islands, British Virgin Islands og Jersey, for å nevne noen, er alle uløselig knyttet opp til finanssenteret. Vil man forstå hvordan dagens globale kapitalisme fungerer, er The City er lurt sted å starte.

I tillegg får vi høre at John Christensen, en av grunnleggerne av Tax Justice Network, mener at ansatte som jobber i de store internasjonale revisorfirmaene i Oslo bør bli varslere, og lekke informasjon om skatteplanleggingen som foregår i vår egen hovedstad.

Vi har snakket med:

- Annonse -Frontrunner.site
    • John Christensen, økonom og en av grunnleggerne av Tax Justice Network
    • Kristine Sævold, stipendiat og historiker ved Universitetet i Bergen
    • Robert Palmer, daglig leder av Tax Justice UK.

Hanne Kjærland Olsen og Signy Grape har laget episoden. TaxCast er gitt ut av Tax Justice Network, med støtte fra Norad.

- Annonse -
- Annonse -
Støtt global journalistikk, tegn abonnement på Transit magasin