Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

City of London: Hvordan ble denne lille byen midt i London sentrum for et globalt nett av skatteparadiser?

The_City_London
The City of London, United Kingdom. Foto: Wikimedia / kloniwotski / CC BY-SA 2.0

TaxCast 2/2018: I denne episoden besøker TaxCast The City of London og får vite hvordan denne lille byen midt i London ble sentrum for et globalt «edderkoppnett» av skatteparadiser, som strekker seg fra Cayman Islands til Jersey.

[spreaker type=player resource=»episode_id=15230856″ theme=»light» autoplay=»false» playlist=»false» width=»100%» height=»200px»]

Vi har vært i City of London – finanssenteret i Storbritannia – med sine ikoniske skyskrapere, dresskledde finansfolk og middelalderske historie. Gjennom århundrene har City gitt lån til Storbriannias herskere, i bytte mot privilegier og makt. Noen av de mest berykta skatteparadisene, som Cayman Islands, British Virgin Islands og Jersey, for å nevne noen, er alle uløselig knyttet opp til finanssenteret. Vil man forstå hvordan dagens globale kapitalisme fungerer, er The City er lurt sted å starte.

I tillegg får vi høre at John Christensen, en av grunnleggerne av Tax Justice Network, mener at ansatte som jobber i de store internasjonale revisorfirmaene i Oslo bør bli varslere, og lekke informasjon om skatteplanleggingen som foregår i vår egen hovedstad.

Vi har snakket med:

    • John Christensen, økonom og en av grunnleggerne av Tax Justice Network
    • Kristine Sævold, stipendiat og historiker ved Universitetet i Bergen
    • Robert Palmer, daglig leder av Tax Justice UK.

Hanne Kjærland Olsen og Signy Grape har laget episoden. TaxCast er gitt ut av Tax Justice Network, med støtte fra Norad.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT