Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Palestinske skoler må stenge: – Vi går tomme for penger i slutten av september

image1170x530cropped
Palestinske barn feirer her lanseringen av UNRWAs kampanje Dignity is Priceless. Foto: UNRWA

Pengemangel kan medføre at høstsemesteret for palestinske skolebarn kan bli forkortet, sier FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA).

Hjelpeorganisasjonen driver 711 skoler som tilbyr gratis skolegang og utdanning til palestinske flyktningbarn på Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem, Gaza, Jordan, Libanon og Syria. Skolene starter undervisningen som planlagt i september.

UNRWA ble hardt rammet etter at USA ved starten av 2018 bestemte seg for å redusere sin støtte til hjelpeorganisasjonen med rundt 300 millioner dollar. Dette er det største bistandskuttet i UNRWAs historie, og bidrar til en alvorlig finanskrise i organisasjonen som igjen truer mange av deres viktigste bistandsprogrammer. Blant annet blir de tvunget til å kutte ned på sitt penger-for-arbeid program og begrense seg til å gi bistand til de aller mest sårbare flyktningene.

UNRWAs talsperson Chris Gunness sa til FNs nyhetsbyrå UN News torsdag 16. august at hjelpeorganisasjonen følte seg forpliktet til å åpne skolene i tide på tross av at de mangler penger.

̶  For palestinere er utdanning viktig for deres verdighet. Dette er ingen lett situasjon, men det er det beste vi kan gjøre nå. Alternativet hadde vært verre, spesielt for den neste generasjonen palestinere, sa han.

̶  Vi gjør alt vi kan og jobber med giversamfunnet for å sikre at vi kan fortsette vårt historiske mandat og oppdrag, sa Gunness.

Etter at USA bestemte seg for å kutte i bistanden har hjelpeorganisasjonen samlet inn 238 millioner dollar i ekstrastøtte fra hele verden, men pengene de har mottatt dekker så langt bare hjelpeorganisasjonens tilbud til slutten av september. De trenger fortsatt 217 milloner dollar for å kunne drifte skolene resten av året.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT