Noreg gir 325 millionar kroner til humanitær innsats i Tsjadsjø-regionen

Foto: Utenriksdepartementet
Annonse

Regjeringas bidrag skal dekke akutte behov for perioden 2018-2020. Dette kunngjorde utanriksminister Ine Eriksen Søreide under høgnivåkonferansen i Berlin i dag om krisa i Tsjadsjø-regionen, der Noreg er vert saman med Tyskland, Nigeria og FN.

DmKRWBwXsAADmlP
Foto: Utenriksdepartementet

– Meir enn 10 millionar menneske har behov for humanitær hjelp i Tsjadsjø-regionen. Det er naudsynt med fleire ressursar og trygg humanitær tilgang for å redde liv og verne sivilbefolkninga mot vald og overgrep. Kvinner, ungdom og barn er hardast råka. Regjeringa held fram engasjementet sitt i regionen og vil bidra med 325 millionar kroner til humanitære føremål for 2018-2020, seier utanriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding fra UD i dag.

Den kriseråka regionen omfattar det nord-austlege Nigeria, delar av Niger, Tsjad og Kamerun.

– Det er viktig å sjå samanhengen mellom humanitær innsats, langvarig utviklingsinnsats, konfliktløysning og fredsbygging, slik vi gjer i regjeringa sin nye strategi for humanitær politikk. Regjeringa vil vidareføre eit høgt nivå på utviklingsbistanden til Tsjadsjø-regionen og sikre eit godt samspel med den humanitære innsatsen, seier Eriksen Søreide.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!