Svarte neshorn tilbake i Tsjad etter 50 år

Annonse
Uge25_Nepal_Rhino_Family_CCBY_Quinn_Mattingly_crop
Foto: Verdens beste nyheter / CCBY Quinn Mattingly

Takket være et samarbeid mellom myndighetene i Sør-Afrika og Tsjad, har svarte neshorn returnert til sitt naturlige habitat i Tsjad for første gang på nesten 50 år. 

Seks utrydningstruede svarte neshorn har tatt flyturen fra den sør-afrikanske byen Port Elizabeth til Tsjads nasjonalpark, Zakouma. Håpet er at de seks neshornene skal bli til den største flokken i Afrika.

Tsjad er ett av flere afrikanske land som nå jobber med å avle frem neshorn i et forsøk på å redde arten fra å bli utryddet.

Annonse

At neshornene nå vender tilbake til Tsjads villmark har blitt kalt en historisk og enestående seier for å bevare dyrearten.

Farvel krypskyttere

Fram til midten av 1900-tallet dominerte svarte neshorn landskapet i Tsjad. Men på grunn av krypskyttere, har ikke svarte neshorn vært å se i landet siden 1970-tallet. Populasjonen av svarte neshorn har minket med 97,6 prosent siden 1960, ifølge African Wildlife Foundation.

De siste syv årene har imidlertid krypskyttere praktisk talt forsvunnet fra nasjonalparken Zakouma. Myndighetene har satt i gang sikkerhetstiltak som beskytter neshornene og gjør det vanskelig for krypskyttere å operere.

Dette skaper håp for en dyreart som har blitt et symbol på hvordan menneskers oppførsel truer verdens dyr.


DENNE ARTIKKELEN ble først publisert hos Verdens Beste Nyheter, 4. juli.

VBN-logo

 

Annonse