Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Norge øker støtten til palestinske flyktninger

– FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) er i en kritisk økonomiske situasjonen etter at USA besluttet å stanse all støtte til organisasjonen. Norge gir derfor et ekstraordinært bidrag på 64 millioner kroner. Dette vil bidra til at skoler forblir åpne, at syke får hjelp og at humanitære behov fortsatt vil bli imøtekommet, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

Utenriksministeren annonserte bidraget på et ekstraordinært møte i New York 27. september. På møtet deltok blant annet FNs generalsekretær, UNRWAs generalkommissær og flere andre utenriksministre.

– UNRWA spiller en avgjørende rolle for regional stabilitet mens arbeidet for en politisk løsning på konflikten mellom israelerne og palestinerne fortsetter, sier Eriksen Søreide.

UNRWA ivaretar humanitære behov, skolegang, helsetjenester og gir andre grunnleggende tjenester til palestinske flyktninger i Palestina, Jordan, Syria og Libanon. Dette gjelder også palestinske flyktninger som er fordrevet på grunn av Syria-krisen. 526.000 palestinske skolebarn går på skoler som UNRWA driver. Dersom UNRWA ikke får ytterligere ressurser, må skoler stenge 1. oktober. Dersom UNRWAs tjenestetilbud reduseres, kan det få store konsekvenser for de palestinske flyktningene og stabiliteten i regionen.

Norge har i mange år vært blant de største giverne til UNRWA. I år har Norge allerede gitt 230 millioner kroner i støtte til organisasjonen. Med dette ekstraordinære bidraget, er samlet norsk støtte i år på 294 millioner kroner.

LES OGSÅ

1 kommentar

Kommentarer er stengt.

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT