Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Antallet migranter til Europa går ned. Antallet migranter til krigsherjede Jemen øker

Madina, en etiopisk migrant, er en av de mange tusen som hvert år reiser mellom Afrikas horn og Gulf-statene på søken etter nye muligheter. Foto: IOM/Muse Mohammed.

Den internasjonale organisasjonen for migranter (IOM) melder at nær 150 000 migranter ankom krigsherjede Jemen i 2018, i følge UN Dispatch. Dette skjer på tross av den pågående konflikten, på tross av kolerautbruddet og på tross av sultkatastrofen som har rammet store deler av landet.

Antallet migranter som er forventet å ankomme Jemen ved utgangen av 2018 er på nivå med antallet irregulære migranter til Europa i 2018. Antall ulovlige grensekrysninger inn i Europa sank i fjor med 25 prosent sammenlignet med 2017, melder NTB.

Antallet migranter til Jemen øker med 50 prosent siden år 2017, samtidig som antallet irregulære migranter som ankommer Europa er 150 000, det laveste antallet på fem år, i følge EUs grensevakt Frontex. Antallet migranter som ankom Europa over Middelhavet i 2018 var nær 110 000 mennesker, i følge IOM.

Hvorfor strømmer migranter til krigsherjede Jemen?

I følge FN-organisasjonen IOM så kommer det store flertallet av migranter fra Etiopia. Disse reiser til Jemen via smuglerruter over Rødehavet, de fleste fra Djibouti. Målet er ikke å bosette seg i Jemen, men heller reise videre til Saudi-Arabia, hvor de håper å finne arbeid.

Les pressemeldingen fra IOM.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT