«Gudfaren» er et karakterdrap på Trygve Lie, FNs første generalsekretær

FOTO: Fra Odd Karsten Tveit sitt lanseringsarrangement for boka ‘Gudfaren’, på Lorry i Oslo, 3. september 2018. Til høyre NRK-journalist Ole Torp intervjuer Tveit foran et fullsatt lokale. Foto: Transit magasin / Terje Karlsen
Annonse
BOKANMELDELSE: Det har blitt sagt om Trygve Lie at han som FNs generalsekretær var mer sekretær enn general. Odd Karsten Tveit omskriver denne historien med sin nye bok Gudfaren; Lie hadde sine fanesaker. Ikke minst var han tydelig i sin støtte til delingen av Palestina.
Kjære leser - for tilgang til denne artikkelen må du logge inn. 10 dager gratis prøvetid, ingen bindingstid. Velg blant Abonnement eller Årsabonnement. Allerede abonnent? log in
Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!