«Gudfaren» er et karakterdrap på Trygve Lie, FNs første generalsekretær

FOTO: Fra Odd Karsten Tveit sitt lanseringsarrangement for boka ‘Gudfaren’, på Lorry i Oslo, 3. september 2018. Til høyre NRK-journalist Ole Torp intervjuer Tveit foran et fullsatt lokale. Foto: Transit magasin / Terje Karlsen
Annonse
BOKANMELDELSE: Det har blitt sagt om Trygve Lie at han som FNs generalsekretær var mer sekretær enn general. Odd Karsten Tveit omskriver denne historien med sin nye bok Gudfaren; Lie hadde sine fanesaker. Ikke minst var han tydelig i sin støtte til delingen av Palestina.
Kjære leser - for tilgang til denne artikkelen må du logge inn. Velg blant Abonnement, Årsabonnement eller 24 timers tilgang. Allerede abonnent? log in
Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!