Nedslående fra USA: CO2-utslippene kan ha økt med 3,4 prosent

Annonse

usa_utslipp_200119-696x451USA står for en sjettedel av verdens CO2-utslipp. 2018 ble det verste året på lenge.

Et verdenssamfunn i desperat behov for raske reduksjoner i klimagassutslipp, fikk ingen drahjelp fra landet som allerede har et av de høyeste utslippene per innbygger.

ProPublica melder at det private forskningsinstituttet Rhodium Group har anslått at USA i fjor økte sine klimagassutslipp med 3,4 prosent. Med unntak av ett år, har det ikke siden Bill Clintons regjeringstid (gikk av i 2001) vært en slik økning, ifølge avisen.

De siste to tiårene har USA redusert sine utslipp med om lag 1 % årlig, i de fleste av årene, ifølge ProPublica.

Energiineffektivitet og sterk økonomi

Forskerne peker på noen årsaker til den dårlige utslippsstatistikken for 2018:

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Transport av både varer og mennesker økte i USA i fjor, og særlig var det betydelig økning i flytrafikken. Utslippene økte kraftig fra industri og fra en til dels gammel og energiineffektiv bygningsmasse, sektorer hvor det ifølge forskerne er stor mangel på klimatiltak. Utslippene fra bygninger økte til tross for en varmere vinter enn normalt, mens befolkningsøkning trakk tallene andre veien.

En sterk amerikansk økonomi gav nesten 6 prosents økning i utslippene fra vareproduksjon, og dette er en trend som vil fortsette å øke, mener Rhodium Group.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!