Nedslående fra USA: CO2-utslippene kan ha økt med 3,4 prosent

Annonse

usa_utslipp_200119-696x451USA står for en sjettedel av verdens CO2-utslipp. 2018 ble det verste året på lenge.

Et verdenssamfunn i desperat behov for raske reduksjoner i klimagassutslipp, fikk ingen drahjelp fra landet som allerede har et av de høyeste utslippene per innbygger.

ProPublica melder at det private forskningsinstituttet Rhodium Group har anslått at USA i fjor økte sine klimagassutslipp med 3,4 prosent. Med unntak av ett år, har det ikke siden Bill Clintons regjeringstid (gikk av i 2001) vært en slik økning, ifølge avisen.

De siste to tiårene har USA redusert sine utslipp med om lag 1 % årlig, i de fleste av årene, ifølge ProPublica.

Energiineffektivitet og sterk økonomi

Forskerne peker på noen årsaker til den dårlige utslippsstatistikken for 2018:

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Transport av både varer og mennesker økte i USA i fjor, og særlig var det betydelig økning i flytrafikken. Utslippene økte kraftig fra industri og fra en til dels gammel og energiineffektiv bygningsmasse, sektorer hvor det ifølge forskerne er stor mangel på klimatiltak. Utslippene fra bygninger økte til tross for en varmere vinter enn normalt, mens befolkningsøkning trakk tallene andre veien.

En sterk amerikansk økonomi gav nesten 6 prosents økning i utslippene fra vareproduksjon, og dette er en trend som vil fortsette å øke, mener Rhodium Group.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!