Går til Regnskogfondet etter 11 år i ForUM

Borghild Tønnessen-Krokan. Foto: Forum for utvikling og miljø
Annonse
workshop_ForUM_29
Borghild Tønnessen-Krokan går til Regnskogfondet. Foto: Forum for utvikling og miljø

Borghild Tønnessen-Krokan begynner i Regnskogfondet fra 1. april, etter 11 år i Forum for utvikling og miljø (ForUM). 

De siste årene har hun har markert seg som en tydelig leder av paraplyorganisasjonen som samler rundt 50 miljø- og menneskerettighetsorganisasjoner. I Regnskogfondet skal hun som seniorrådgiver jobbe spesielt med Colombia og Peru:

– Jeg har et sterkt engasjement for bærekraftig utvikling, klima, menneskerettigheter og Latin-Amerika inkludert Colombia og Peru, og har veldig gode erfaringer fra å samarbeide med Regnskogfondet om disse temaene, sier Tønnessen-Krokan til Transit magasin.

– I årene som seniorrådgiver i ForUM hadde jeg også over 3 års permisjon, der jeg bodde i både Geneve, Panama City og Havana, hvor jeg jobbet for bløant andre NUPI, SUM og UNDP på Cuba. Jeg ønsker nå å jobbe med lokale partnere igjen, for å bidra til å stanse avskogingen, sier Tønnessen-Krokan.

Hun har jobbet i ForUM i 11 år, de siste tre årene som daglig leder.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

– Det har vært et høydepunkt å se at verden går framover på viktige områder, med redusert fattigdom, og det var et stort høydepunkt at verdens ledere klarte å enes om de internasjonale avtalene vi fikk i 2015 for en bedre verden innen 2030: Bærekraftsmålene, Parisavtalen og Addis Abeba-avtalen for finansiering for utvikling, sier hun til Forums nettsider.

ForUM er en paraplyorganisasjon av rundt 50 norske organisasjoner, og er et religiøst og partipolitisk uavhengig nettverk. ForUM representerer mange ulike organisasjoner innen feltene miljø, utvikling, fred og menneskerettigheter.

Regnskogfondet er en norsk organisasjon som ble stiftet i 1989. “Regnskogfondet jobber for en verden der miljøet er beskyttet og menneskerettighetene er oppfylt. Vår kjernevirksomhet retter seg mot de områdene der disse to globale kampene krysser hverandre: I regnskogene.”, i følge organisajonens nettsider.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!