Borghild Tønnessen-Krokan. Foto: Forum for utvikling og miljø

Borghild Tønnessen-Krokan begynner i Regnskogfondet fra 1. april, etter 11 år i Forum for utvikling og miljø (ForUM). 

De siste årene har hun har markert seg som en tydelig leder av paraplyorganisasjonen som samler rundt 50 miljø- og menneskerettighetsorganisasjoner. I Regnskogfondet skal hun som seniorrådgiver jobbe spesielt med Colombia og Peru:

– Jeg har et sterkt engasjement for bærekraftig utvikling, klima, menneskerettigheter og Latin-Amerika inkludert Colombia og Peru, og har veldig gode erfaringer fra å samarbeide med Regnskogfondet om disse temaene, sier Tønnessen-Krokan til Transit magasin.

– I årene som seniorrådgiver i ForUM hadde jeg også over 3 års permisjon, der jeg bodde i både Geneve, Panama City og Havana, hvor jeg jobbet for bløant andre NUPI, SUM og UNDP på Cuba. Jeg ønsker nå å jobbe med lokale partnere igjen, for å bidra til å stanse avskogingen, sier Tønnessen-Krokan.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Hun har jobbet i ForUM i 11 år, de siste tre årene som daglig leder.

– Det har vært et høydepunkt å se at verden går framover på viktige områder, med redusert fattigdom, og det var et stort høydepunkt at verdens ledere klarte å enes om de internasjonale avtalene vi fikk i 2015 for en bedre verden innen 2030: Bærekraftsmålene, Parisavtalen og Addis Abeba-avtalen for finansiering for utvikling, sier hun til Forums nettsider.

ForUM er en paraplyorganisasjon av rundt 50 norske organisasjoner, og er et religiøst og partipolitisk uavhengig nettverk. ForUM representerer mange ulike organisasjoner innen feltene miljø, utvikling, fred og menneskerettigheter.

Regnskogfondet er en norsk organisasjon som ble stiftet i 1989. “Regnskogfondet jobber for en verden der miljøet er beskyttet og menneskerettighetene er oppfylt. Vår kjernevirksomhet retter seg mot de områdene der disse to globale kampene krysser hverandre: I regnskogene.”, i følge organisajonens nettsider.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)