Bård Vegar Solhjell, generalsekretær i WWF Norge. Foto: Flickr / Stortinget / Morten Brakestad
solhjell_wwf_050319-696x441
Bård Vegar Solhjell, generalsekretær i WWF Norge. Foto: Flickr / Stortinget / Morten Brakestad

WWF i Norge gjennomgår nå alle prosjektene de er delaktige i i utlandet, og har allerede funnet ut at ingen av dem er knyttet til prosjektene som Buzzfeed News har rapportert om.

Den norske avdelingen av WWF Verdens naturfond har i dag kommentert saken der WWF-finansierte viltvoktere beskyldes for grove forbrytelser og brudd på menneskerettighetene i flere land i Afrika og Asia.

Vil komme til bunns i saken

– WWF synes det er forferdelig vondt å lese historiene som fremkommer av Buzzfeed-saken, og vi tar anklagene svært alvorlig. WWF International har allerede bedt om en uavhengig granskning av anklagene som skal gjennomføres av eksterne spesialister på menneskerettigheter. Det vil ta noen måneder før resultatet av granskningen foreligger, da den vil omfatte flere land i to verdensdeler. Vi anser det som et helt nødvendig tiltak for å komme til bunns i saken, sier Bård Vegar Solhjell, generalsekretær i WWF Verdens naturfond i Norge i en pressemelding.

– Ingen norske midler har gått til de omtalte prosjektene

– WWF i Norge gjennomgår nå alle prosjektene i utlandet som vi bidrar til. Etter en ny gjennomgang i dag er vi trygge på at ingen norske midler har gått til de omtalte prosjektene i de nevnte landene, sier Solhjell.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

WWF understreker at de har tydelige policyer på plass som skal ivareta lokalbefolkningens rettigheter i alt naturvernarbeid som utføres av dem, og viser til tilhørende varslingsrutiner for både ansatte og eksterne.

– Vi vil gjøre en grundig gjennomgang av alle disse på nytt for å sikre oss at de fungerer som ønsket. I tillegg til dette har WWF i Norge lenge hatt en politikk om ikke å bruke våre midler på væpnede vakter i arbeidet mot krypskyting. Dette står fast, sier Solhjell.

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!