Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Norske FM-sendere gjenbrukes i Malawi for å bekjempe barneekteskap

Partapuoli og Teigen intervjuet av Memory Mbewe Timveni.jpg
Partapuoli og Teigen intervjuet av Memory Mbewe Timveni.jpg

I dag torsdag 21. mars ble det nye radionettet i Malawi lansert, noe som fører til at ungdomskanalen Timveni går fra 40 prosent til tilnærmet 100 prosent dekning i landet.

Radio Timveni drives for og av ungdommer. Kanalen løfter fram unge stemmer i samfunnet og bruker radio for å gi kunnskap om hvordan og hvorfor bekjempe barneekteskap.

Det er FM-nettet som inntil 2017 sørget for radiodekning i Norge som nå gir unge mennesker i hele Malawi radio og dermed viktig kunnskap om unges rettigheter. 14 radiosendere fra det demonterte FM-nettet i Norge sørger nå for dette.

Det er selskapet Norkring, som eier, drifter og bygger ut kringkastingsnett i Norge, som har gitt FM-senderne i gave, slik at radio kan utgjøre en viktig forskjell.

– Dette er en viktig dag for Norkring, Plan International og Radio Timveni. Vi er glad for at våre gamle FM-sendere og vår kompetanse, gir barn og unge i Malawi nye muligheter. Våre ansatte brenner for radio og derfor er det godt å vite at vi kan bidra til at unge jenter ikke blir giftet bort, men istedet kan gå på skole og møte en fremtid som våre egne barn, sier Torbjørn Ø. Teigen, administrerende direktør i Norkring, i en pressemelding.

Til tross for at landet innførte lovforbud mot barneekteskap i 2017, foregår det hyppig. Det er dessuten vanskelig å nå ut med informasjon til befolkningen om lovendringen, blant annet på grunn av høy analfabetisme. Derfor er radio avgjørende for å spre ordet.

– Radio er den viktigste kanalen for å gjøre folk kjent med hvordan man skal bekjempe barneekteskap. Med 14 FM-sendere fra Norkring vil alle ungdommer i landet nå ha tilgang til radio. Vi er stolte av vår partner Norkring. Dette viser at partnerskap mellom bistandsorganisasjon og næringslivet er en nøkkel for å nå FNs bærekraftsmål om å stanse barneekteskap innen 2030, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

I Malawi er andelen barneekteskap blant de høyeste i Afrika. Den er på hele 42 prosent, ifølge Girls Not Brides, et globalt nettverk av organisasjoner som jobber mot barneekteskap. Snittalderen for befolkningen i landet er svært lav, og for å få til en positiv utvikling er det derfor kritisk at de unge får informasjon.

Her kan du se bilder fra dagens lansering:

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT