Nå kommer nettserien om de unges kamp for framtida – Mission Impact (se trailer her)

Penelope Lea sittende på søppel plukket i skjærgården i Trøndelag. Foto: Stillbilde/skjermdump fra promovideo.
Annonse
penelope_lea_010419-696x432
Penelope Lea sittende på søppel plukket i skjærgården i Trøndelag. Foto: Stillbilde/skjermdump fra promovideo.

Krig. Fattigdom. Miljøkrise. Nettserien Mission Impact følger tre norske ungdommer som tar opp kampen for en bærekraftig framtid.

ForUM (Forum for utvikling og miljø) lanserer i morgen 2. april klokka 1400 den nye norskproduserte ungdomsserien Mission Impact.

Serien blir tilgjengelig på YouTube, Facebook og egen nettside, missionimpact.no.

I serien følges tre vanlige ungdommer i kampen for en bærekraftig framtid, og det skjer midt i en tid der hundretusener av unge streiker for klima verden over og utfordrer politikere til å gi dem en trygg framtid.

De tre norske ungdommene som er hovedpersonene i serien, og som har hvert sitt spesielle oppdrag, er Kim Mateo, Victoria Skau og Penelope Lea.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Du kan se seriens trailer her (artikkelen fortsetter under):

 

Penelope Lea er blant initiativtakerne til skolestreikene i Norge, og i fjor ble hun den yngste som noen sinne har vunnet frivillighetsprisen.

– Jeg vil så gjerne kunne stole på og være stolt av de voksne som bestemmer. Men jeg er ikke det. Se på det her, sier Penelope i serien, mens hun sitter på toppen (bildet) av et berg av plastsøppel plukket i skjærgården i Mausund utenfor Trøndelag.

Action og følelser og tre ulike oppdrag

“Mission Impact er fylt med action, følelser og tre personlige reiser inn mot kjernen av FNs bærekraftsmål, som skal være nådd innen 2030”, står det å lese i seriens vaskeseddel.

Serien skal gjøre politiske temaer nære og håndgripelige for unge seere. Dette er oppdragene de tre har, og som filmteamet følger:

  • Victoria Skau (20) reiser til Hellas og møter flyktninger fra Jemen. Hennes bilde av fredsnasjonen Norge rakner når hun finner ut at Norge eksporterer våpen og militært utstyr, blant annet til flere av landene som kriger i Jemen.
  • Penelope Lea (14) vasser i konsekvensene av plastforsøpling i en skjærgård i Trøndelag.
  • Kim Mateo (27) møter en brutal virkelighet på gata i Texas, og mellom skyhøye bygninger og milliardindustrier lurer han: hvor blir det av alle penga? Kim oppdager at det årlig forsvinner milliarder av kroner gjennom skatteparadiser – penger som burde gått til å sikre utdanning og helse.

Penelope blir skuffet av Erna Solberg

Etter tre ulike reiser er deltakerne tilbake i Norge og begynner å jobbe for endring lokalt og nasjonalt. I jakten på løsninger møter de engasjerte folk de ser opp til, som komiker og musiker Kristopher Schau, influencer Joakim Kleven, og tidligere leder av FNs naturprogram Erik Solheim.

Kim kler seg naken for å få kommuner til å bli skatteparadisfrie. Victoria videoblogger. 14-åringen Penelope møter Erna Solberg og blir skuffet.

“Vi sitter alle på superkrefter for en bærekraftig framtid”

Ingrid Rostad, fungerende daglig leder i Forum for utvikling og miljø, mener serien både provoserer og berører, men viktigst av alt – den engasjerer.

– For når problemene er presentert og tårene er tørket, følger Mission Impact deltakerne inn i kampen for forandring, og deltakerne nekter å la seg stoppe. Gjennom det varierte persongalleriet, viser serien at vi alle sitter på superkrefter i kampen for en bærekraftig framtid, sier Rostad.

Serien er produsert av Hacienda Film og Differ Media, kjent for prisbelønte produksjoner som Sweatshop, Motherhood og Thank You For The Rain. Serien er laget i samarbeid med Forum for utvikling og miljø og deres 50 medlemsorganisasjoner.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!