Trude Måseide
trude_m0xe5seide
Trude Måseide

Måseide kommer fra samme jobb ved Statsministerens kontor (SMK).

Måseide begynte å jobbe ved Statsministerens kontor i 2004, da Kjell Magne Bondevik var statsminister. Fra 2014 til 2016 var hun rådgiver for NATO-sjef Jens Stoltenberg, før hun returnerte til SMK i 2016.

I bladet Kapital ble Måseide i 2018 kåret til Norges 18. mektigste kvinne; «Det hører med til sjeldenhetene at en kommunikasjonsdirektør når opp i det øverste makthierarkiet, men kommunikasjonsdirektør Trude Måseide ved Statsministerens kontor er et unntak», skrev Kapital den gang. 

Det ble hevdet i media i februar, allerede før søknadsfristen gikk ut, at Måseide var en sterk kandidat:

– Hvis hun søker, får hun jobben, sa en sentral kilde til DN.

Annonse
Den eneste publikasjonen som leverer global journalistikk på norsk. Støtt Transit magasin med et abonnement og sikre deg samtidig tilgang til alt innhold.