Trude Måseide blir ny kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet

Trude Måseide
Annonse
trude_m0xe5seide
Trude Måseide

Måseide kommer fra samme jobb ved Statsministerens kontor (SMK).

Måseide begynte å jobbe ved Statsministerens kontor i 2004, da Kjell Magne Bondevik var statsminister. Fra 2014 til 2016 var hun rådgiver for NATO-sjef Jens Stoltenberg, før hun returnerte til SMK i 2016.

I bladet Kapital ble Måseide i 2018 kåret til Norges 18. mektigste kvinne; «Det hører med til sjeldenhetene at en kommunikasjonsdirektør når opp i det øverste makthierarkiet, men kommunikasjonsdirektør Trude Måseide ved Statsministerens kontor er et unntak», skrev Kapital den gang. 

Det ble hevdet i media i februar, allerede før søknadsfristen gikk ut, at Måseide var en sterk kandidat:

– Hvis hun søker, får hun jobben, sa en sentral kilde til DN.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!