Trude Måseide blir ny kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet

Trude Måseide
Annonse
trude_m0xe5seide
Trude Måseide

Måseide kommer fra samme jobb ved Statsministerens kontor (SMK).

Måseide begynte å jobbe ved Statsministerens kontor i 2004, da Kjell Magne Bondevik var statsminister. Fra 2014 til 2016 var hun rådgiver for NATO-sjef Jens Stoltenberg, før hun returnerte til SMK i 2016.

I bladet Kapital ble Måseide i 2018 kåret til Norges 18. mektigste kvinne; «Det hører med til sjeldenhetene at en kommunikasjonsdirektør når opp i det øverste makthierarkiet, men kommunikasjonsdirektør Trude Måseide ved Statsministerens kontor er et unntak», skrev Kapital den gang. 

Det ble hevdet i media i februar, allerede før søknadsfristen gikk ut, at Måseide var en sterk kandidat:

– Hvis hun søker, får hun jobben, sa en sentral kilde til DN.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!