Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Rune Arctander ny leder for idrettens bistand

Rune
Rune Arctander går til Norges Idrettsforbund. Foto: Amnesty International

Rune Arctander går fra FN-sambandet til jobben som leder for internasjonalt utviklingssamarbeid i Norges idrettsforbund (NIF).

— Idretten er en fantastisk arena for å nå barn og unge, og med det kunne bidra til en positiv utvikling både for enkeltpersoner og samfunn. Idrett gir den åpenbare helsegevinsten gjennom fysisk aktivitet, i tillegg til andre sosiale og samfunnsmessige gevinster, sier Arctander til Transit magasin.

Arctander skal lede NIFs avdeling for internasjonalt utviklingssamarbeid. Avdelingen har tre ansatte i Oslo, samt noe ressurser som jobber direkte med prosjektoppfølging i samarbeidsland. Arctanderstarter i stillingen i juli.

—  Jeg gleder meg til å være med å vise hvordan idretten er en viktig aktør innenfor bistanden, og hvordan vi sammen kan bidra til FNs bærekraftsmål, sier Arctander.

Arctander har jobbet ti år i FN-sambandet, først som kommunikasjonsrådgiver, deretter som assisterende generalsekretær. Før FN-sambandet var han internasjonal rådgiver i LNU. Arctander har de siste årene også sittet i det internasjonale styret til menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty.

Satsing på sport og bistand

Alle barn har rett til hvile, fritid og lek, i følge FNs barnekonvensjon. Nylig ble det kjent at NIF og Norad fortsetter sitt bistandssamarbeid, med en treårig forlengelse av rammeavtalen:

– Norad har helt siden 80-tallet støttet NIFs internasjonale utviklingssamarbeid, og det er gledelig at Norad fortsatt ser verdien av NIFs sitt arbeid i det sørlige Afrika, sa Karen Kvalevåg, generalsekretær i Idrettsforbundet når avtalen var i boks.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT