Rune Arctander ny leder for idrettens bistand

Rune Arctander går til Norges Idrettsforbund. Foto: Amnesty International
Annonse
Rune
Rune Arctander går til Norges Idrettsforbund. Foto: Amnesty International

Rune Arctander går fra FN-sambandet til jobben som leder for internasjonalt utviklingssamarbeid i Norges idrettsforbund (NIF).

— Idretten er en fantastisk arena for å nå barn og unge, og med det kunne bidra til en positiv utvikling både for enkeltpersoner og samfunn. Idrett gir den åpenbare helsegevinsten gjennom fysisk aktivitet, i tillegg til andre sosiale og samfunnsmessige gevinster, sier Arctander til Transit magasin.

Arctander skal lede NIFs avdeling for internasjonalt utviklingssamarbeid. Avdelingen har tre ansatte i Oslo, samt noe ressurser som jobber direkte med prosjektoppfølging i samarbeidsland. Arctanderstarter i stillingen i juli.

—  Jeg gleder meg til å være med å vise hvordan idretten er en viktig aktør innenfor bistanden, og hvordan vi sammen kan bidra til FNs bærekraftsmål, sier Arctander.

Arctander har jobbet ti år i FN-sambandet, først som kommunikasjonsrådgiver, deretter som assisterende generalsekretær. Før FN-sambandet var han internasjonal rådgiver i LNU. Arctander har de siste årene også sittet i det internasjonale styret til menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty.

Satsing på sport og bistand

Alle barn har rett til hvile, fritid og lek, i følge FNs barnekonvensjon. Nylig ble det kjent at NIF og Norad fortsetter sitt bistandssamarbeid, med en treårig forlengelse av rammeavtalen:

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

– Norad har helt siden 80-tallet støttet NIFs internasjonale utviklingssamarbeid, og det er gledelig at Norad fortsatt ser verdien av NIFs sitt arbeid i det sørlige Afrika, sa Karen Kvalevåg, generalsekretær i Idrettsforbundet når avtalen var i boks.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!