Hvorfor blir nesten 1000 personer drept av politiet i USA hvert år?

Annonse

PODKAST: Hva er årsakene til politivolden i USA? Korrespondentene har sett nærmere på dette, og får hjelp av en av tidligere ansatt i USAs justisdepartement, som jobbet med granskingene av politivesenet i flere amerikanske byer.

Dette er en spesialepisode med Chiraag Bains, som var en av lederne i Justisdepartementets gransking av politivesenet i Ferguson. Nå er han direktør for rettslige strategier i den liberale tenketanken Demos.

Podkasten Korrespondentene lages av Mathias Ask (TV2), Vegard Kristiansen Kvaale (Dagbladet) og Roy Kvatningen (Nettavisen). Alle de nyeste episodene finner du på denne lenken. Følg Korrespondentene på Facebook. Denne podkasten er også tilgjengelig på Spotify og iTunes.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og vi har ingen bindingstid. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!