Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Facebook faktasjekker informasjon om vaksiner

image770x420cropped
Facebook og Verdens helseorganisasjon samarbeider nå om å stanse feilinformasjon om vaksiner. Illustrasjonsfoto: UN Photo/Manuel Elias

Verdens helseorganisasjon (WHO) og Facebook samarbeider nå om å fjerne villedende vaksineinformasjon fra sosiale medier.

«Vi begynner nå å rulle ut flere måter å koble mennesker med autoritativ informasjon om vaksiner på Facebook og Instagram», meldte Facebooks visedirektør for Global Policy Management, Monika Bickert, i en uttalelse den 4. september.

Facebook går her i allianse med globale helseroganisasjoner, som Verdens helseorganisasjon (WHO) og US Centers for Disease Control and Prevention. Disse organisasjonene har identifisert og avslørt falsk informasjon og nettsvindel om vaksiner.

«Dersom denne desinformasjonen dukker opp på Facebook så vil vi ta grep mot dem», sier Facebook-direktør Bickert.

“Desinformasjon om vaksiner er en stor trussel mot global helse, og kan reversere tiår med framskritt mot sykdommer vi kan stanse», sier WHO-direktør Tedros Adhanom Ghebryesus i en uttalelse 5. september.

Dødelige sykdommer som difteri, hepatitt, polio og meslinger kan effektivt forhindres gjennom vaksinering. Estimater fra WHO indikerer at vaksiner forhindrer to til tre millioner dødsfall hvert år.

“Store digitale organisasjoner har et ansvar overfor sine brukere, for å sikre at de har tilgang til fakta om vaksiner og helse», sier WHO-direktøren.

WHO rangerer vaksinemotstand,  motviljen mot å benytte seg av vaksiner på tross av tilgjengelighet og mulighet, som en av verdens topp 10 globale helsetrusler i 2019. Dette meldte Transit magasin i januar.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT