Facebook faktasjekker informasjon om vaksiner

Facebook og Verdens helseorganisasjon samarbeider nå om å stanse feilinformasjon om vaksiner. Illustrasjonsfoto: UN Photo/Manuel Elias
Annonse
image770x420cropped
Facebook og Verdens helseorganisasjon samarbeider nå om å stanse feilinformasjon om vaksiner. Illustrasjonsfoto: UN Photo/Manuel Elias

Verdens helseorganisasjon (WHO) og Facebook samarbeider nå om å fjerne villedende vaksineinformasjon fra sosiale medier.

«Vi begynner nå å rulle ut flere måter å koble mennesker med autoritativ informasjon om vaksiner på Facebook og Instagram», meldte Facebooks visedirektør for Global Policy Management, Monika Bickert, i en uttalelse den 4. september.

Facebook går her i allianse med globale helseroganisasjoner, som Verdens helseorganisasjon (WHO) og US Centers for Disease Control and Prevention. Disse organisasjonene har identifisert og avslørt falsk informasjon og nettsvindel om vaksiner.

«Dersom denne desinformasjonen dukker opp på Facebook så vil vi ta grep mot dem», sier Facebook-direktør Bickert.

“Desinformasjon om vaksiner er en stor trussel mot global helse, og kan reversere tiår med framskritt mot sykdommer vi kan stanse», sier WHO-direktør Tedros Adhanom Ghebryesus i en uttalelse 5. september.

Dødelige sykdommer som difteri, hepatitt, polio og meslinger kan effektivt forhindres gjennom vaksinering. Estimater fra WHO indikerer at vaksiner forhindrer to til tre millioner dødsfall hvert år.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

“Store digitale organisasjoner har et ansvar overfor sine brukere, for å sikre at de har tilgang til fakta om vaksiner og helse», sier WHO-direktøren.

WHO rangerer vaksinemotstand,  motviljen mot å benytte seg av vaksiner på tross av tilgjengelighet og mulighet, som en av verdens topp 10 globale helsetrusler i 2019. Dette meldte Transit magasin i januar.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!