PST oppdaterer trusselvurderingen om høyreekstreme. New Zealand-terroristen er hovedgrunn

Annonse

Så langt i 2019 er det internasjonalt registrert fire terrorangrep, der gjerningspersonen har vært inspirert av Brenton Tarrant.

«Terroråtaket mot to moskear i New Zealand 15. mars vil inspirere til fleire høgreekstreme åtak i Vesten det komande året», skriver Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i en oppdatert trusselvurdering, publisert 6. september.

Dette inkluderer gjerningspersonen bak det høyreekstreme terroråtaket mot Al-Noor moskeen i Bærum den 10. august.

«Fleire norske høyreekstreme har i 2019 gitt uttrykk for støtte til gjerningspersonar bak terroråtak i New Zealand og USA. PST har også registrert enkelte støtteytringar til gjerningspersonen bak moskéangrepet i Bærum 10. august. Enkelte, men svært få, har vidare oppmoda andre om å utføre terrorhandlingar i Norge.», skriver PST.

Ytringene viser at terrorisme som metode har støtte blant flere norske høyreekstreme, ifølge PST.

Norske høyreekstreme vil fortsette å se på ikke-vestlige innvandrere, muslimer, jøder og LHBT-miljøet som en trussel mot Norge og Europa, ifølge trusselvurderingen som kom i dag.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!