Jenteprisen 2019 gikk til organisasjonen Papillon i Bergen

Plans jentepris 2019 gikk til Papillon Bergen. Foto: Papillons Facebook-side.
Annonse

Organisasjonen Papillon vant Plans Jentepris 2019 for sitt arbeid med sosial integrering av unge minoritetskvinner i Bergen.

«Takk til Plan International Norge for et så utrolig viktig arbeid med jenteprisen. Vi er fra oss av glede og takknemlighet for denne anerkjennelsen, som betyr så mye!» skriver Papillon i en kommentar på sin Facebook-side.

Papillon er en møteplass for flerkulturelle jenter og kvinner i Bergen. Organisasjonen jobber med sosial integrering gjennom arbeidstrening, nettverksbygging, språkutvikling, sang, dans og håndarbeid.

Jenteprisen ble delt ut 11.oktober, på FNs internasjonale jentedag.

– Årests vinner har samlet jenter i en sårbar situasjon, og gitt dem håp og kraft til å endre sin egen fremtid, sa juryleder Navjot Sandhu da hun overrakte prisen.

Papillon drives av åtte kvinner som selv har vært unge minoritetsjenter i Norge, og kjent på hvilke utfordringer det kan føre med seg. Nå støtter de andre. Hos Papillon kan jenter komme for å snakke med en voksen om vanskelige problemstillinger på tomannshånd, eller i små grupper. Her blir jentene oppfordret til å drøfte ulike dagligdagse problemer, dele kunnskap og støtte til andre i samme situasjon.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Hvert år besøker omlag 400 ungdommer Papillon. Det er flest innvandrerjenter som går på ungdomsskolen eller engasjert i introduksjonsprogrammer som benytter seg av møteplassen.

Les også: Plan fjernet Kari Jaquesson fra listen over nominerte til Jenteprisen 2019

Jenteprisen på jentedagen

Hvert år deles Jenteprisen ut til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller ute i verden.

Prisen deles ut av Plan International Norge og deles ut på FNs internasjonale jentedag.

Hvem som helst kan nominere kandidater til Jenteprisen, og i år ble nærmere 70 kandidater nominert. En uavhengig jury kårer vinneren.

Den åttende Jenteprisen i rekken

Jenteprisen har blitt delt ut hvert år siden 2012. Tidligere vinnere av Jenteprisen er:

2018: Mia Landsem, «Datadetektiv» som kjemper mot ulovlig deling av private bilder på nett.
2017: JURK, Juridisk rådgivning for kvinner
2016: Andrea Voll Voldum, sto frem med sin personlige historie i Hemsedal-saken
2015: Deeyah Khan, menneskerettighetsaktivist og filmskaper
2014: Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) og Gerd Fleischer
2013: Fakhra Salimi, grunnlegger av Mira-senteret
2012: Sara Kahsay, jordmor som har jobbet mot kjønnslemlestelse

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!