Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

CO2-nivået i atmosfæren øker, viser ny FN-rapport. António Guterres presser på for tiltak

fn_generalsekretær_antonio_guterres_020819-696x436
FNs generalsekretær Antonio Guterres reagerer kraftig på ukas rapport fra WMO om CO2-status i atmosfæren. Foto: Eric Bridiers / FN / Flickr

2018 ble enda et år med økning i CO2-nivået i atmosfæren. – Sterk og bestemt klimaaksjon kan ikke vente, uttaler FNs generalsekretær António Guterres.

“Nivået på drivhusgasser i atmosfæren har nådd enda et rekordnivå, ifølge WMO, World Meteorological Organization. Enda en rekord som viser at vi ikke gjør nok for å adressere klimakrisen. Sterk og bestemt klimaaksjon kan ikke vente”, skriver Guterres på Twitter.

For bare noen få uker siden samlet han de fleste av verdens ledere til et ekstraordinært krisemøte om klimaendringer i FN i New York.

Petteri Taalas, generalsekretær i WMO, presenterte de ferske tallene i Geneve i dag. Han sa: “Framtidens velferd for menneskeheten står på spill”.

Nivået på klimagasser ble i 2018 målt til 407,8 PPM (parts per million), en økning fra 405,5 PPM året før.

Visedirektør for FNs klimaprogram, Inger Andersen, var også klar i sin advarsel:

– Det vi ser i denne rapporten er at det internasjonale samfunnet må gjennomføre konkrete, forsterkede tiltak for å få ned utslippene nå, eller så vil konsekvensen være en klode som blir radikalt endret som følge av klimaendringer, sa Andersen.

Det var lite optimisme å spore hos Petteri Taalas.

– Det er ingen tegn til redusert økning, langt mindre en reduksjon, i konsentrasjonen av drivhusgasser i atmosfæren – til tross for alle forpliktelsene som er gitt i Parisavtalen for klimaendringer.

– Det er verdt å merke seg at sist gang jorda hadde en sammenlignbar konsentrasjon av CO2, var for 3 til 5 millioner år siden. Da var det 2-3°C varmere, og havnivået var 10 til 20 meter høyere enn i dag, sa Taalas.

LES OGSÅ

1 kommentar

Kommentarer er stengt.

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT