Trine Lise Sundnes skal lede LOs internasjonale arbeid

HK-leder Trine Lise Sundnes blir ny leder av LOs internasjonale avdeling fra april 2020. Foto: Handel og Kontor i Norge
Annonse
forbundsleder-trine-lise-sundnes
HK-leder Trine Lise Sundnes blir ny leder av LOs internasjonale avdeling fra april 2020. Foto: Handel og Kontor i Norge

Leder for Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes, blir ny leder av LOs internasjonale avdeling. LO-sjefen er fornøyd med å ha Sundnes tilbake i LO-ledelsen.

— Internasjonalt arbeid har alltid engasjert meg, og i dagens globaliserte verden blir internasjonal solidaritet og fagbevegelsens arbeid for demokrati, faglige rettigheter og anstendig arbeid stadig viktigere, sier avtroppende HK-leder Sundnes, som tiltrer sin nye jobb 1. april 2020.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen ønsker Sundnes velkommende tilbake til LO, nå i rollen som leder av LOs internasjonale avdeling:

— Trine Lise Sundnes vil med sin kunnskap og erfaring være en stor styrke for LOs internasjonale arbeid. Hun gjorde en formidabel innsats da hun satt i LOs ledelse, ikke minst på det internasjonale området, som Nordens representant i styret til ILO, FNs internasjonale arbeidsorganisasjon, sier Gabrielsen.

Sundnes var en del av LOs valgte ledelse i 12 år, først som LO-sekretær og deretter førstesekretær, fra mai 2001 til juli 2013. Da tiltrådte hun som leder i LOs tredje største forbund, Handel og Kontor i Norge, en posisjon hun har hatt til nå.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Også i HK har Sundnes hatt ulike internasjonale verv på nordisk, europeisk og internasjonalt nivå.  Hun har også vært styreleder i FN-sambandet de siste årene.

— Det har vært fantastisk å få lede HK sammen med dyktige tillitsvalgte og ansatte, jeg forlater vervet i trygg forvissning at forbundet vil fortsette sin framgang. Jeg har arbeidet mye med internasjonale spørsmål, både i LO-ledelsen og som leder av HK i Norge. Nå får jeg egne all min tid til dette. Det gleder jeg meg til, og håper jeg kan bidra til at vårt arbeid utgjør en forskjell for arbeidstakere i andre land.

LOs internasjonale arbeid omfatter internasjonalt faglig solidaritetsarbeid, utviklingsspørsmål, bedrifters samfunnsansvar, forsvar- og sikkerhetspolitikk, LOs prosjekter i Afrika, Asia og Sør-Amerika, samt Russland og Sentral- og Øst-Europa.

LOs internasjonale avdeling har også ansvar for kontakt med internasjonale organisasjoner som FNs arbeidsorganisasjon (ILO), Verdens handelsorganisasjon (WTO), og EFTA.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!