Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Trine Lise Sundnes skal lede LOs internasjonale arbeid

forbundsleder-trine-lise-sundnes
HK-leder Trine Lise Sundnes blir ny leder av LOs internasjonale avdeling fra april 2020. Foto: Handel og Kontor i Norge

Leder for Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes, blir ny leder av LOs internasjonale avdeling. LO-sjefen er fornøyd med å ha Sundnes tilbake i LO-ledelsen.

— Internasjonalt arbeid har alltid engasjert meg, og i dagens globaliserte verden blir internasjonal solidaritet og fagbevegelsens arbeid for demokrati, faglige rettigheter og anstendig arbeid stadig viktigere, sier avtroppende HK-leder Sundnes, som tiltrer sin nye jobb 1. april 2020.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen ønsker Sundnes velkommende tilbake til LO, nå i rollen som leder av LOs internasjonale avdeling:

— Trine Lise Sundnes vil med sin kunnskap og erfaring være en stor styrke for LOs internasjonale arbeid. Hun gjorde en formidabel innsats da hun satt i LOs ledelse, ikke minst på det internasjonale området, som Nordens representant i styret til ILO, FNs internasjonale arbeidsorganisasjon, sier Gabrielsen.

Sundnes var en del av LOs valgte ledelse i 12 år, først som LO-sekretær og deretter førstesekretær, fra mai 2001 til juli 2013. Da tiltrådte hun som leder i LOs tredje største forbund, Handel og Kontor i Norge, en posisjon hun har hatt til nå.

Også i HK har Sundnes hatt ulike internasjonale verv på nordisk, europeisk og internasjonalt nivå.  Hun har også vært styreleder i FN-sambandet de siste årene.

— Det har vært fantastisk å få lede HK sammen med dyktige tillitsvalgte og ansatte, jeg forlater vervet i trygg forvissning at forbundet vil fortsette sin framgang. Jeg har arbeidet mye med internasjonale spørsmål, både i LO-ledelsen og som leder av HK i Norge. Nå får jeg egne all min tid til dette. Det gleder jeg meg til, og håper jeg kan bidra til at vårt arbeid utgjør en forskjell for arbeidstakere i andre land.

LOs internasjonale arbeid omfatter internasjonalt faglig solidaritetsarbeid, utviklingsspørsmål, bedrifters samfunnsansvar, forsvar- og sikkerhetspolitikk, LOs prosjekter i Afrika, Asia og Sør-Amerika, samt Russland og Sentral- og Øst-Europa.

LOs internasjonale avdeling har også ansvar for kontakt med internasjonale organisasjoner som FNs arbeidsorganisasjon (ILO), Verdens handelsorganisasjon (WTO), og EFTA.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT