Reportere uten grenser (RSF) har levert sin indeks over verdens pressefrihet. Norge ligger fortsatt på topp, men totaltindeksen har gått ned 13 prosent siden første utgivelse i 2013. Kart: RSF
- Annonse -
FIVH søker fundraisere
Land der journalister lever under gode forhold og kan utøve yrket fritt og uavhengig, kommer i den beste klassen (lysest farge på kartet), men i disse landene bor altså bare 9 prosent av jordas befolkning. Norge topper listen, med 7,84 poeng, knapt foran Finland og Danmark. “Korona-pandemien illustrerer de negative faktorene som truer retten til pålitelig informasjon, og er i seg selv en forverrende faktor. Hvordan vil informasjonsfrihet, pluralisme og pålitelighet se ut i 2030? Svaret på det spørsmålet avgjøres her og nå”, sier generalsekretær […]
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement eller 24 timers tilgang.

Allerede abonnent? log in

NYHET 2022: Abonnement på Transit magasin gir automatisk tilgang til alt innhold på Naturpress.no, uten ekstra kostnad.
- Annonse -
Støtt global journalistikk, tegn abonnement på Transit magasin