Globaltemperaturen i april i år var på høyde med rekordvarmen i 2016

Globale temperaturer, april 2020
April 2020 på høyde med 2016. Illustrasjon: Copernicus
Annonse

Den europeiske vær- og atmosfæreovervåkingstjenesten Copernicus melder at april i år var like varm som april i 2016, da det ble satt global varmerekord for vårmåneden.

April 2020 på høyde med 2016. Illustrasjon: Copernicus

Temperaturen lå høyest over gjennomsnittet i nordre og sentrale deler av Eurasia, og i deler av Grønland og Antarktis.

I store deler av Nord-Amerika var det betydelig kaldere enn normalt. I flere europeiske land var det varmere enn normalt, men i nord-østlige deler av Europa var det kaldere enn gjennomsnittet det måles mot.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar