3. des 22

Milliarder tilføres fossilindustrien: EUs sentralbank anklages for å være både brannslukker og ildpåsetter

«Gjennom bevisstløse milliardoppkjøp av obligasjoner i fossilsektoren, styrker banken den største enkelthindringen for å takle klimakrisen – fossilindustrien». (Nick Bryer, 350.org) Sist torsdag godkjente EUs sentralbank det som Reuters kalte «en større enn forventet» utvidelse av den økonomiske stimulanspakken etter koronapandemien. Klimaforkjempere uttrykker nå engstelse over at fossile selskaper kan komme til å få titalls milliarder av dollar innen finanisering av redningspakker i eurosonen. Myndighetsrådet i Den europeiske sentralbanken (ECB) har forlenget et økonomisk hjelpeprogram fram til juni 2021, og økt summen med 600 mrd Euro, til totalt 1 […]
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
804FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT