Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Milliarder tilføres fossilindustrien: EUs sentralbank anklages for å være både brannslukker og ildpåsetter

«Gjennom bevisstløse milliardoppkjøp av obligasjoner i fossilsektoren, styrker banken den største enkelthindringen for å takle klimakrisen – fossilindustrien». (Nick Bryer, 350.org) Sist torsdag godkjente EUs sentralbank det som Reuters kalte «en større enn forventet» utvidelse av den økonomiske stimulanspakken etter koronapandemien. Klimaforkjempere uttrykker nå engstelse over at fossile selskaper kan komme til å få titalls milliarder av dollar innen finanisering av redningspakker i eurosonen. Myndighetsrådet i Den europeiske sentralbanken (ECB) har forlenget et økonomisk hjelpeprogram fram til juni 2021, og økt summen med 600 mrd Euro, til totalt 1 […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT