Leni Stenseth blir nestleder for FNs organisasjon for palestinske flyktninger – UNRWA

Leni Stenseth
Den norske diplomaten Leni Stenseth inntar toppjobb i FN-organisasjonen for palestinske flyktninger. Foto: Utenriksdepartementet
Annonse

Norges ambassadør til Libanon, Leni Stenseth, er utnevnt til nestleder for FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

Det var FNs generalsekretær António Guterres som torsdag den 18. juni formelt utnevnte den norske diplomaten til visegeneralkommissær i UNRWA.

— UNRWA spiller en nøkkelrolle både for å ivareta de palestinske flyktningenes grunnleggende rettigheter og humanitære behov, og for å bidra til regional stabilitet. Norge har en lang historie som partner og støttespiller for organisasjonen. Jeg ønsker Leni Stenseth lykke til i denne stillingen, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide, i en pressemelding.

UNRWA har mandat fra FNs generalforsamling til å ivareta rettighetene til omlag 5,6 millioner palestinske flyktninger på Vestbredden, i Gaza, Jordan, Libanon og Syria. Stenseth er i dag Norges ambassadør i Libanon. Stillingen som visegeneralkommissær er rangert som assisterende generalsekretær i FN-systemet, og hun vil med det bli nestleder i UNRWA.

Annonse

Stenseth har erfaring fra diplomatisk arbeid i Midtøsten og fra humanitært arbeid. Før hun tiltrådte som ambassadør til Libanon, ledet hun Seksjon for humanitære spørsmål i Utenriksdepartementet. Hun har også hatt lederstillinger i Norges Røde Kors.

Annonse

Legg igjen en kommentar