Leni Stenseth
Den norske diplomaten Leni Stenseth inntar toppjobb i FN-organisasjonen for palestinske flyktninger. Foto: Utenriksdepartementet

Norges ambassadør til Libanon, Leni Stenseth, er utnevnt til nestleder for FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

Det var FNs generalsekretær António Guterres som torsdag den 18. juni formelt utnevnte den norske diplomaten til visegeneralkommissær i UNRWA.

— UNRWA spiller en nøkkelrolle både for å ivareta de palestinske flyktningenes grunnleggende rettigheter og humanitære behov, og for å bidra til regional stabilitet. Norge har en lang historie som partner og støttespiller for organisasjonen. Jeg ønsker Leni Stenseth lykke til i denne stillingen, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide, i en pressemelding.

UNRWA har mandat fra FNs generalforsamling til å ivareta rettighetene til omlag 5,6 millioner palestinske flyktninger på Vestbredden, i Gaza, Jordan, Libanon og Syria. Stenseth er i dag Norges ambassadør i Libanon. Stillingen som visegeneralkommissær er rangert som assisterende generalsekretær i FN-systemet, og hun vil med det bli nestleder i UNRWA.

Stenseth har erfaring fra diplomatisk arbeid i Midtøsten og fra humanitært arbeid. Før hun tiltrådte som ambassadør til Libanon, ledet hun Seksjon for humanitære spørsmål i Utenriksdepartementet. Hun har også hatt lederstillinger i Norges Røde Kors.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars
Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)