Liv Astrid Sverdrup blir ny leder i Norges Verdensarv

Liv Astrid Sverdrup, portrettfoto
Liv Astrid Sverdrup. Foto: Nobels fredssenter / Johannes Granseth
Annonse

— Jeg ser frem til å bidra til å bevare og løfte frem verdensarvstedene, og gjøre det aller flotteste vi har enda mer kjent slik at flere kan engasjere seg i kulturmiljø, sier Sverdrup.

Sverdrup kommer fra stillingen som utstillingssjef ved Nobels Fredssenter hvor hun har hatt ansvaret for norske og internasjonale utstillinger om fredsarbeid, menneskerettigheter og miljø.

— Å verne om vår kultur- og naturarv er en viktig del av FNs bærekraftsmål, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven sammen med engasjerte og dyktige kolleger på verdensarvstedene og andre samarbeidspartnere i Norge og internasjonalt, sier Sverdrup.

Hun har har tidligere jobbet i Forsvarsdepartementet og Fridtjof Nansens Institutt, med blant annet forvaltningen av norske havområder, klima og bærekraftig utvikling.

Sverdrup er statsviter fra Universitetet i Oslo og har også studert markedsføring, reiseliv og tysk.

Norges Verdensarv har kontor på Røros. Organisasjon forvalter alle de åtte verdensarvområdene som er innskrevet på UNESCOs liste for kultur- og naturarv. De første stedene i Norge som fikk verdensarv-status var Bryggen i Bergen og Urnes Stavkirke, begge ble innskrevet i 1979.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Sverdrup tar over etter John A. Bryde som går av med pensjon i høst. Hun tiltrer stillingen den 1.september.

Norges Verdensarv har også fått ny styreleder, Rita Johansen.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her