Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Liv Astrid Sverdrup blir ny leder i Norges Verdensarv

— Jeg ser frem til å bidra til å bevare og løfte frem verdensarvstedene, og gjøre det aller flotteste vi har enda mer kjent slik at flere kan engasjere seg i kulturmiljø, sier Sverdrup.

Sverdrup kommer fra stillingen som utstillingssjef ved Nobels Fredssenter hvor hun har hatt ansvaret for norske og internasjonale utstillinger om fredsarbeid, menneskerettigheter og miljø.

— Å verne om vår kultur- og naturarv er en viktig del av FNs bærekraftsmål, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven sammen med engasjerte og dyktige kolleger på verdensarvstedene og andre samarbeidspartnere i Norge og internasjonalt, sier Sverdrup.

Hun har har tidligere jobbet i Forsvarsdepartementet og Fridtjof Nansens Institutt, med blant annet forvaltningen av norske havområder, klima og bærekraftig utvikling.

Sverdrup er statsviter fra Universitetet i Oslo og har også studert markedsføring, reiseliv og tysk.

Norges Verdensarv har kontor på Røros. Organisasjon forvalter alle de åtte verdensarvområdene som er innskrevet på UNESCOs liste for kultur- og naturarv. De første stedene i Norge som fikk verdensarv-status var Bryggen i Bergen og Urnes Stavkirke, begge ble innskrevet i 1979.

Sverdrup tar over etter John A. Bryde som går av med pensjon i høst. Hun tiltrer stillingen den 1.september.

Norges Verdensarv har også fått ny styreleder, Rita Johansen.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT