Kaj-Martin Georgsen ny generalsekretær i CARE Norge

Kaj-Martin Georgsen. Foto: CARE Norge
Annonse

– Næringslivet må våkne og bidra til mer likestilling – og mannlige ledere må ta en aktiv rolle. Likestilling er avgjørende for utvikling og for at vi skal nå bærekraftsmålene, sier Kaj-Martin Georgsen.

1. september tiltrer han som generalsekretær i kvinne- og bistandsorganisasjonen CARE Norge.

– Covid-19 har vist at når en krise rammer, er det kvinner som settes tilbake. Som følge av koronakrisen vil andelen fattige i verden øke og det er også dårlig nytt for hele den globale økonomien. Derfor blir CAREs arbeid for noen av verdens mest sårbare enda viktigere fremover, sier Georgsen i en uttalelse på organisasjonens nettsider.

Georgsen kommer fra jobben som direktør for samfunnsansvar og næringspolitikk i DNB, hvor han har jobbet siden 2010.

– Flere bedrifter bør øke ambisjonsnivået. Ikke minst må flere mannlige ledere lede an. Det holder ikke å la kvinnene fronte denne viktige saken alene, sier Georgsen.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Styreleder i CARE, Peter Gitmark, beskriver Georgsen som en spydspiss innenfor likestillingsarbeidet i DNB og gleder seg til å få Georgsen med på laget.

– Det er bra for likestillingskampen at det i en organisasjon som CARE er like naturlig med en mannlig som kvinnelig leder. Vi trenger flere engasjerte menn som bidrar til kampen for likestilling og kvinners rettigheter, sier Gitmark.

Georgsen har studert internasjonal politikk og økonomi ved Sciences Po i Paris og University of Chicago. Han har tidligere vært direktør for næringspolitikk og strategiutvikling i Terra-Gruppen AS og vært politisk rådgiver i Høyre, blant annet for finansminister Per-Kristian Foss.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her