Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Kaj-Martin Georgsen ny generalsekretær i CARE Norge

– Næringslivet må våkne og bidra til mer likestilling – og mannlige ledere må ta en aktiv rolle. Likestilling er avgjørende for utvikling og for at vi skal nå bærekraftsmålene, sier Kaj-Martin Georgsen.

1. september tiltrer han som generalsekretær i kvinne- og bistandsorganisasjonen CARE Norge.

– Covid-19 har vist at når en krise rammer, er det kvinner som settes tilbake. Som følge av koronakrisen vil andelen fattige i verden øke og det er også dårlig nytt for hele den globale økonomien. Derfor blir CAREs arbeid for noen av verdens mest sårbare enda viktigere fremover, sier Georgsen i en uttalelse på organisasjonens nettsider.

Georgsen kommer fra jobben som direktør for samfunnsansvar og næringspolitikk i DNB, hvor han har jobbet siden 2010.

– Flere bedrifter bør øke ambisjonsnivået. Ikke minst må flere mannlige ledere lede an. Det holder ikke å la kvinnene fronte denne viktige saken alene, sier Georgsen.

Styreleder i CARE, Peter Gitmark, beskriver Georgsen som en spydspiss innenfor likestillingsarbeidet i DNB og gleder seg til å få Georgsen med på laget.

– Det er bra for likestillingskampen at det i en organisasjon som CARE er like naturlig med en mannlig som kvinnelig leder. Vi trenger flere engasjerte menn som bidrar til kampen for likestilling og kvinners rettigheter, sier Gitmark.

Georgsen har studert internasjonal politikk og økonomi ved Sciences Po i Paris og University of Chicago. Han har tidligere vært direktør for næringspolitikk og strategiutvikling i Terra-Gruppen AS og vært politisk rådgiver i Høyre, blant annet for finansminister Per-Kristian Foss.

LES OGSÅ

1 kommentar

Kommentarer er stengt.

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT