Bildet ovenfor, tatt 21. mars, viser marokkanske bosettere som stimlet seg sammen på bussholdeplassen i Dakhla for å returnere til sine hjemsteder i Marokko idet marokkanske myndigheter stengte ned Marokko og Vest-Sahara. Foto: Støttekomiteen for Vest-Sahara

19. juni rapporterte FN-operasjonen MINURSO om to bekreftede tilfeller. 25. juni hadde antallet bekreftede tilfeller økt til 208, ifølge FN. Tallene basert på offisielle marokkanske tall. MINURSO står for United Nations Mission for the Referendum in Western Sahara.

Det er fortsatt ikke rapportert tilfeller av covid-19-smitte i den delen av Vest-Sahara som ikke er under okkupasjon, eller i flyktningleirene i Algerie, melder Støttekomiteen for Vest-Sahara på sine nettsider. Marokko behandler territoriet som en integrert del av sitt eget land, i strid med folkeretten.

Vest-Saharas folk har ikke hatt mulighet til å stenge de internasjonale grensene til nabolandene Mauritania og Marokko.

Bildet ovenfor, tatt 21. mars, viser marokkanske bosettere som stimlet seg sammen på bussholdeplassen i Dakhla for å returnere til sine hjemsteder i Marokko idet marokkanske myndigheter stengte ned Marokko og Vest-Sahara. De fleste av de marokkanske bosetterne jobber i fiskerisektoren i Vest-Sahara.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Det har også blitt ytret bekymring fra saharawiske grupper at marokkanere og utenlandske statsborgere har fått komme inn via maritim trafikk til Dakhla og El Aaiún, ifølge Støttekomiteen for Vest-Sahara.

De ferske tallene fra FN illustrerer bare økningen i El Aaiun og Boujdour, og sier ingenting om eventuell økning i Dakhla.

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!