Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Kraftig korona-økning i okkuperte Vest-Sahara

Fra 2 til 208 smittetilfeller på én uke.

19. juni rapporterte FN-operasjonen MINURSO om to bekreftede tilfeller. 25. juni hadde antallet bekreftede tilfeller økt til 208, ifølge FN. Tallene basert på offisielle marokkanske tall. MINURSO står for United Nations Mission for the Referendum in Western Sahara.

Det er fortsatt ikke rapportert tilfeller av covid-19-smitte i den delen av Vest-Sahara som ikke er under okkupasjon, eller i flyktningleirene i Algerie, melder Støttekomiteen for Vest-Sahara på sine nettsider. Marokko behandler territoriet som en integrert del av sitt eget land, i strid med folkeretten.

Vest-Saharas folk har ikke hatt mulighet til å stenge de internasjonale grensene til nabolandene Mauritania og Marokko.

Bildet ovenfor, tatt 21. mars, viser marokkanske bosettere som stimlet seg sammen på bussholdeplassen i Dakhla for å returnere til sine hjemsteder i Marokko idet marokkanske myndigheter stengte ned Marokko og Vest-Sahara. De fleste av de marokkanske bosetterne jobber i fiskerisektoren i Vest-Sahara.

Det har også blitt ytret bekymring fra saharawiske grupper at marokkanere og utenlandske statsborgere har fått komme inn via maritim trafikk til Dakhla og El Aaiún, ifølge Støttekomiteen for Vest-Sahara.

De ferske tallene fra FN illustrerer bare økningen i El Aaiun og Boujdour, og sier ingenting om eventuell økning i Dakhla.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT