Kraftig korona-økning i okkuperte Vest-Sahara

Fra 2 til 208 smittetilfeller på én uke.

Bildet ovenfor, tatt 21. mars, viser marokkanske bosettere som stimlet seg sammen på bussholdeplassen i Dakhla for å returnere til sine hjemsteder i Marokko idet marokkanske myndigheter stengte ned Marokko og Vest-Sahara. Foto: Støttekomiteen for Vest-Sahara
Annonse

19. juni rapporterte FN-operasjonen MINURSO om to bekreftede tilfeller. 25. juni hadde antallet bekreftede tilfeller økt til 208, ifølge FN. Tallene basert på offisielle marokkanske tall. MINURSO står for United Nations Mission for the Referendum in Western Sahara.

Det er fortsatt ikke rapportert tilfeller av covid-19-smitte i den delen av Vest-Sahara som ikke er under okkupasjon, eller i flyktningleirene i Algerie, melder Støttekomiteen for Vest-Sahara på sine nettsider. Marokko behandler territoriet som en integrert del av sitt eget land, i strid med folkeretten.

Vest-Saharas folk har ikke hatt mulighet til å stenge de internasjonale grensene til nabolandene Mauritania og Marokko.

Bildet ovenfor, tatt 21. mars, viser marokkanske bosettere som stimlet seg sammen på bussholdeplassen i Dakhla for å returnere til sine hjemsteder i Marokko idet marokkanske myndigheter stengte ned Marokko og Vest-Sahara. De fleste av de marokkanske bosetterne jobber i fiskerisektoren i Vest-Sahara.

Det har også blitt ytret bekymring fra saharawiske grupper at marokkanere og utenlandske statsborgere har fått komme inn via maritim trafikk til Dakhla og El Aaiún, ifølge Støttekomiteen for Vest-Sahara.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

De ferske tallene fra FN illustrerer bare økningen i El Aaiun og Boujdour, og sier ingenting om eventuell økning i Dakhla.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her