Ann-Magrit Austenå slutter i NOAS

GIR SEG ETTER 10 ÅR: Avtroppende generalsekretær i NOAS, Ann-Magrit Austenå. Foto: NOAS
Annonse

Etter ti år som generalsekretær slutter Ann-Magrit Austenå i NOAS – Norsk organisasjon for asylsøkere.

– Alt har sin tid og for min egen del kjennes det riktig nå å gå videre, med mulighet til å prøve meg på andre typer utfordringer på et annet felt av norsk politikk og samfunnsliv, sier Austenå.

– I NOAS har jeg fått lede et unikt fagmiljø på utlendingsfeltet. Organisasjonen har stått sentralt på et område hvor politiske holdninger og debatt har endret seg dramatisk. Fra en situasjon hvor det fortsatt var nasjonal, politisk stolthet knyttet til en asyl- og flyktningpolitikk godt innenfor Norges konvensjonsforpliktelser og enkeltmenneskers grunnleggende rettigheter, opplever vi nå at de store politiske partiene nærmest kappes om å legge ansvaret for mennesker på flukt over på alle andre enn oss i Norge.

Hemmer integrering

– Det er nedslående å oppleve et politisk press for endringer i regelverk og praksis som på flere områder bringer Norge på kant med folkeretten. I denne situasjonen spiller NOAS en viktig rolle i å ivareta asylsøkere og flyktningers grunnleggende rettigheter, sier Austenå i en uttalelse på organisasjonens nettsider.

– Selv om antallet asylsøkere for tiden er lavt, har flere mediesaker de siste årene avdekket konsekvenser av en stadig strammere politikk og en praksis som i særlig grad rammer barn og splitter familier, sier Austenå.

Hun mener utviklingen på utlendingsfeltet skaper stor utrygghet og hemmer integrering.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

– Behovet for NOAS’ kompetanse på et stadig bredere felt innen utlendingsretten har derfor ikke blitt mindre, sier Ann-Magrit Austenå.

– Vil bli savnet

−Ann-Magrit har gjennom ti år vært en frontfigur i arbeidet med å forsvare rettssikkerheten for flyktninger og asylsøkere. Gjennom sitt arbeid har hun styrket den posisjon NOAS har, som et sterkt og respektert fagmiljø. Derfor er jeg lei for at hun nå forlater NOAS. Mange vil savne henne. Men jeg respekterer hennes valg etter 10 år som organisasjonens generalsekretær, sier styreleder Kai Eide i en uttalelse til www.noas.no.

−Nå starter arbeidet med å finne en person som kan lede NOAS i en utfordrende og viktig tid fremover, sier Eide.

Ann-Magrit Austenå tiltrer som assisterende kirkeverge i Oslo fra 5. oktober.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar