Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Flere sulter som følger av korona-pandemien, melder FN-organisasjoner

Ny rapport forteller at ytterligere 132 millioner kan ende opp i en ekstrem sultsituasjon.

Rapport State of Food Security and Nutrition in the World estimerer at nær 690 millioner mennesker sultet I 2019. Dette er 10 millioner flere enn i 2019 og 60 millioner flere siste fem år.

Flest mennesker sulter i Asia, men tallene øker mest i Afrika.

Rapporten som ble lansert mandag 13. juli er produsert av FN-organisasjonene FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO), Det internasjonale fondet for jordbruksutvikling (IFAD), FNs barnefond (UNICEF), Verdens matvareprogram (WFP) og Verdens helseorganisasjon (WHO).

Effekter av pandemien

Globalt er korona-pandemien en stor trussel for matsikkerheten. Pandemien gjør de globale matsystemene, inkludert både produksjon og distribusjon, mer sårbare.

Rapporten påpeker stor usikkerhet rundt den økonomiske resesjonen som følge av Covid-19 og nedstenging av land og lokalsamfunn, men estimerer at antallet flere som sulter som følge av pandemien vil ligge på minimum 82 og opp til 132 millioner.

Matsikkerhet og underernæring

Matsikkerhet handler ikke bare om å sikre nok mat, men å sikre næringsrik mat til alle. En hindring for å sikre god mat er at kostnaden for tilstrekkelig kvalitetsmat er for høy for mange familier, forteller FN-rapporten.

1,90 dollar er den internasjonale fattigdomsgrensen. Denne grensa er justert for prisnivå og kjøpekraft slik at det er mulig å sammenligne land. Siden 1990 har grensen blitt justert flere ganger, men ligger per i dag 1,90 dollar om dagen, skriver FN-sambandet på sine hjemmesider.

Matsikkerhetsrapporten som ble lansert mandag forteller at en næringsrik diett koster mye mer enn den internasjonale fattigdomsgrensen.

De siste estimatene forteller at hele tre milliarder mennesker har ikke råd til tilstrekkelig næringsrik mat. I Afrika sør for Sahara gjelder dette hele 57 % av befolkningen. Men alle regioner og kontinenter sliter mennesker med å tjene nok til å skaffe seg mat som ikke innebærer feilernæring, også Nord-Amerika og Europa.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT