Silje Kvamme Bjørndal. Foto: KRIK / Stian Gustafsson
- Annonse -
FIVH søker fundraisere

Silje Kvamme Bjørndal blir både den yngste topplederen i organisasjonens historie – og den første kvinnen i denne posisjonen.

Bjørndal har vært politisk rådgiver i KrF og jobber nå som generalsekretær i KRIK (Kristen idrettskontakt). Da hun ble kontaktet om den ledige stillingen i Areopagos, hadde hun ingen tanke om å skifte jobb:

– Jeg stortrives i KRIK og hadde tenkt å bli her lenger. Men underveis i rekrutteringsprosessen ble jeg overbevist om Areopagos sitt «prosjekt» og potensial. Det er tilnærmingen deres til tro og dialog som har gjort meg interessert. Jeg opplever at Areopagos ønsker å skape møteplasser som bidrar til økt kunnskap om tro, gjensidig forståelse mellom mennesker med ulike livssyn – ja, rett og slett litt mer fred i verden, sier Bjørndal i en pressemelding.

- Annonse -

“Framtidsrettet ansettelse”

Det var stor interesse for stillingen, så vi hadde et luksusproblem med å velge fra øverste hylle, sier styreleder Torstein Lalim.

Han mener Silje Kvamme Bjørndal er den rette personen til å føre Areopagos videre inn i framtiden og sier at hele styret er svært fornøyd med ansettelsen:

– Det er på høy tid at vi fikk inn en kvinne som toppleder, og det er framtidsrettet å satse på yngre krefter. I tillegg er det en stor fordel å ha en toppleder med solid teologisk kompetanse. Det var ikke noe krav i utlysningen, men når det ble slik, gleder det meg. Vi er jo en kompetanseorganisasjon med teologiske studier og religionsdialog som to av våre «søyler».

Silje Kvamme Bjørndal har doktorgrad i systematisk teologi om kirkens rolle i et sekulært samfunn, og også utdanning i sosiologi og kommunikasjon.

- Annonse -Frontrunner.site
- Annonse -
- Annonse -
Støtt global journalistikk, tegn abonnement på Transit magasin