NY KOMMUNIKASJONSSJEF: Jorunn Strand Askeland går fra CARE Norge til SOS-barnebyer.

— Jeg gleder meg til å være med å fordele ressurser så flest mulig barn får en god oppvekst. Å støtte et barn i dag gir dem styrke til å endre verden i morgen, sier Askeland i en pressemelding.

Askeland begynte i SOS-barnebyer nå rett etter sommeren, og kommer fra jobben som leder for kommunikasjon og samfunn i Care. Hun har tidligere vært prosjektleder i Kristelig Folkeparti og jobbet med kommunikasjon i Kirkens Nødhjelp.

«Akkurat nå er det 1 milliard barn som møter stengte skoler, som for mange både er et fristed fra vanskelige forhold i hjemmet, den eneste billetten ut av varig fattigdom og der de har fått dagens viktigste måltid. FN har kalt de stengte skolene en generasjonskatastrofe, mens Verdens matvareprogram spår en fordobling av alvorlig sult.», skriver SOS-barnebyer i en pressemelding.

— Koronapandemien er en trussel for barn verden over. Vi har ikke råd til å miste denne generasjonen! Mange familier mister fotfestet økonomisk, og uten sikkerhetsnett kan det også ruinere mange barns oppvekst. Barn mister skolegang og blir tvunget til å arbeide, sier Askeland.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!