Jorunn Strand Askeland er ny kommunikasjonssjef i SOS-barnebyer

— Et barn som får hjelp vil endre verden til det bedre, derfor er det verdens viktigste jobb, sier Askeland.

NY KOMMUNIKASJONSSJEF: Jorunn Strand Askeland går fra CARE Norge til SOS-barnebyer.
Annonse

— Jeg gleder meg til å være med å fordele ressurser så flest mulig barn får en god oppvekst. Å støtte et barn i dag gir dem styrke til å endre verden i morgen, sier Askeland i en pressemelding.

Askeland begynte i SOS-barnebyer nå rett etter sommeren, og kommer fra jobben som leder for kommunikasjon og samfunn i Care. Hun har tidligere vært prosjektleder i Kristelig Folkeparti og jobbet med kommunikasjon i Kirkens Nødhjelp.

«Akkurat nå er det 1 milliard barn som møter stengte skoler, som for mange både er et fristed fra vanskelige forhold i hjemmet, den eneste billetten ut av varig fattigdom og der de har fått dagens viktigste måltid. FN har kalt de stengte skolene en generasjonskatastrofe, mens Verdens matvareprogram spår en fordobling av alvorlig sult.», skriver SOS-barnebyer i en pressemelding.

— Koronapandemien er en trussel for barn verden over. Vi har ikke råd til å miste denne generasjonen! Mange familier mister fotfestet økonomisk, og uten sikkerhetsnett kan det også ruinere mange barns oppvekst. Barn mister skolegang og blir tvunget til å arbeide, sier Askeland.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar