Hva er frankofoni? Med Ingse Skattum

PODKAST: Fransk har lenge vært og er fortsatt et verdensspråk, og fransk snakkes i dag på alle verdens kontinenter.

Ukens tema er frankofoni og fransk som globalt språk. Hvorfor har fransk en viktig posisjon i så mange land? Er det bare språk som binder fransktalende land sammen? Og hva betyr egentlig «frankofoni»?

For å svare på disse spørsmålene og mange andre har vi fått med oss sosiolingvist Ingse Skattum, som er professor emerita i fransk språk og frankofon kultur og en av Norges fremste eksperter på frankofoni.

I Frankrike forklart inviterer Kjerstin Aukrust fra UiO og Franck Orban fra HiØ kompetente og frankofile gjester til samtale om temaer som er viktige for å forstå det som skjer i Frankrike i dag, og for å vite mer om landets historie, politikk og kultur. Frankrike forklart er også tilgjengelig via Spotify og iTunes.

Frankrike forklart-episodene tilgjengeliggjøres for Transit magasins lesere med tillatelse fra Aukrust og Orban.

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
829FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT