Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Litt nedgang, men folk sviktet ikke WWF og plastsaken – over 215 millioner samlet inn hittil

For første gang ble den årlige TV-aksjonen gjennomført ved digital innsamling, og ikke ved bøssebærere som banket på dører. Det fungerte bra, og ennå er det mulig å gi.

Kampen mot plast i havet, som i dette tilfellet skjer i regi av WWF Verdens naturfond og deres prosjekter mot plastforsøpling i særlig rammede land i Asia, har i skrivende stund fått inn over 215 millioner kroner.

Det er ikke langt unna fjorårets resultat, da Care fikk inn 240 millioner i sin tradisjonelle innsamling, der pengene gikk til kvinners rettigheter.

– Er rørt og ydmyk

– Jeg er imponert over hvordan frivillige, samarbeidspartnere og alle støttespillere har gjort en snuoperasjon og tatt utfordringene på strak arm. På vegne av WWF er jeg både rørt og ydmyk. Ikke minst glad på vegne av de enkeltmenneskene vi skal hjelpe til å få en bedre hverdag uten plastforsøpling. Dette er viktig for oss alle og for verdenshavene våre. Tusen takk til alle som har bidratt, sier generalsekretær i WWF Norge, Karoline Andaur, på WWFs hjemmesider.

– Klarte å mobilisere folket

Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen, slår fast at i hver by og bygd har store og små, unge og eldre stilt opp for å støtte det viktige arbeidet WWF gjør for havet.

– 2020 har vært et unntaksår der vi har måttet tilpasse oss en helt ny hverdag. Vi hadde ingenting å sammenlikne med, men vi ser at vi har klart å mobilisere det norske folk på en unik måte gjennom digitale løsninger. På tross av at vi ikke har kunnet møtes fysisk på døra til hverandre, har TV-aksjonen også i år samlet nasjonen til en dugnad for fellesskap og solidaritet med mennesker i sårbare livssituasjoner, sier Østby.

I tillegg til de personlige bidragene fra nordmenn, som hittil summerer seg til 90 millioner kroner, har kommuner, næringsliv, skoler, barnehager og trossamfunn samlet inn penger. Regjeringen gav 50 millioner kroner til TV-aksjonen.

Landsgjennomsnittet for giverbeløp pr person ble på 40,34 kroner, som er ned fra 45 kroner i fjor. Det var i sin tur en nedgang fra 2018, hvor snittet nådde en topp på 49 kroner.

Fortsatt mulig å gi

Både digital innsamling, koronapandemiens eventuelle innvirkning i seg selv, samt flere kommuners boikott av WWF-aksjonen, var faktorer som på forhånd gjorde at det var ekstra spenning knyttet til sluttresultatet.

LES OGSÅ: (KRONIKK) 21 kommuner boikotter TV-aksjonen mot plastforsøpling. Trygve Slagsvold Vedum burde ha tonet et annet flagg

I de 23 kommunene som boikottet aksjonen ble det ifølge NRK samlet inn 1,3 millioner kroner, en nedgang fra 3,1 millioner som ble gitt til fjorårets aksjon.

Ennå kan folk gi til aksjonen. Den digitale innsamlingen er åpen helt til 1. november, mens selve aksjonen avsluttes først 20. desember.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT