Håvard Mokleiv Nygård blir ny direktør for Norads evalueringsavdeling

Annonse

Håvard Mokleiv Nygård er i dag forskningsdirektør ved Fredsforskningsinstituttet (PRIO), og starter i sin nye jobb i februar.

Håvard Mokleiv Nygård.

— Jeg er nok litt svak for valgspråket «fakta har makta» som Bård Vegar Solhjell ofte bruker, og liker fokuset Norad har utad på kunnskap og forskning. Koblet opp mot impact – det å kunne bidra til å gjøre at ting blir litt bedre i verden – er noe av det som gjør Norad så spennende, og dette vil jeg være med på å styrke, sier Nygård.

Nygård har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har jobbet som forsker ved Fredsforskningsinstituttet (PRIO) siden 2014. Ved PRIO har han blant annet forsket på betingelser for vold og fred, konfliktmønstre og styresett.

Nygård tiltrer stillingen 11.februar. Norad-direktør Bård Vegar Solhjell ser frem til å få Nygård med på laget.

— Håvard har en meget sterk faglig bakgrunn og han blir en viktig ressurs for oss. Pandemien viser tydelig hvordan vi alle er i samme båt og trenger felles løsninger på globale utfordringer. I arbeidet med å lage fremtidens bistand må vi bygge på kunnskap. Da er det viktig at vi evaluerer kritisk og dokumenterer resultater, og Håvard er den rette til å lede dette arbeidet, sier Solhjell.

Nygård har jobbet som forsker ved PRIO siden 2014, og hatt stillingen som forskningsdirektør ved avdeling «Conditions of Violence and Peace» siden 2017.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her