Håvard Mokleiv Nygård er i dag forskningsdirektør ved Fredsforskningsinstituttet (PRIO), og starter i sin nye jobb i februar.

Håvard Mokleiv Nygård.

— Jeg er nok litt svak for valgspråket «fakta har makta» som Bård Vegar Solhjell ofte bruker, og liker fokuset Norad har utad på kunnskap og forskning. Koblet opp mot impact – det å kunne bidra til å gjøre at ting blir litt bedre i verden – er noe av det som gjør Norad så spennende, og dette vil jeg være med på å styrke, sier Nygård.

Nygård har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har jobbet som forsker ved Fredsforskningsinstituttet (PRIO) siden 2014. Ved PRIO har han blant annet forsket på betingelser for vold og fred, konfliktmønstre og styresett.

Nygård tiltrer stillingen 11.februar. Norad-direktør Bård Vegar Solhjell ser frem til å få Nygård med på laget.

— Håvard har en meget sterk faglig bakgrunn og han blir en viktig ressurs for oss. Pandemien viser tydelig hvordan vi alle er i samme båt og trenger felles løsninger på globale utfordringer. I arbeidet med å lage fremtidens bistand må vi bygge på kunnskap. Da er det viktig at vi evaluerer kritisk og dokumenterer resultater, og Håvard er den rette til å lede dette arbeidet, sier Solhjell.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Nygård har jobbet som forsker ved PRIO siden 2014, og hatt stillingen som forskningsdirektør ved avdeling «Conditions of Violence and Peace» siden 2017.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)