Oktober var den varmeste i Europa noensinne

Oktober var varm over hele kloden, den tredje varmeste som er målt, men det var Europa som toppet målingene.

Oktober 2020 var en ny rekord for Europa. Figur: Copernicus
Annonse

Copernicus-rapporten for oktober forteller om særlig høye temperaturer i de østlige delene av Europa, mens det var litt kjøligere enn snittet i sørvest.

I global sammenheng var oktober 2020 den tredje varmeste, men er bare marginalt ulik de seks varmeste månedene som er målt.

I mesteparten av de arktiske områdene var oktober i år temperaturen betydelig høyere enn for gjennomsnittet i perioden 1981-2010. Til forskjell fra dette var det kjøligere enn normalen over det østlige stillehavsområdet, og i store deler av innlandet i Nord-Amerika, samt nordre deler av det tibetanske platået.

Sjøisen i Arktis har aldri vært mindre i oktober siden målingene av denne tok til i 1979. Det var fjerde måned på rad at nordøstpassasjen var isfri eller tilnærmet isfri.

I Antarktis ble det derimot for andre måned på rad målt mer sjøis enn normalen, etter at de siste 48 månedene har vist gjennomsnittlig mindre sjøis.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!
Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her