Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Verdens meteorologiorganisasjon ga Yr.no-appen prisen for beste design og presentasjon

Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) har for første gang arrangert WMO International Weather Apps Awards. Yr-appen vant i dag to priser.

Det var flere kategorier og priser det kunne konkurreres om, og over 100 bidrag ble sendt inn fra både offentlige, private- og akademiske aktører og fra alle WMO-regioner. 

Yr-appen vant prisen for design og presentasjon av informasjon.

– Den visuelle representasjonen gjør at appen til og med appellerer til barn som nå omtrent kan sjekke været før de kan lese, forteller Anette Svee Wilberg.

– Brukervennlighet, tilgjengelighet og god presentasjon er veldig viktig for oss, og mye av utviklingen av Yr skjer nettopp gjennom å dekke et behov hos brukeren på best mulig måte. Derfor er det utrolig, utrolig hyggelig å få anerkjennelse på dette punktet, sier Anders Doksæter Sivle som leder den geofaglige utviklingen av Yr.

Yr vant også prisen for innovasjon og originalitet i måten å bruke vær og klimadata på. Du kan lese mer om de ulike kategoriene her.

Yr-appen ble sluppet høsten 2017, som en forenklet versjon av nettsiden. Appen er utgjør omtrent 50 prosent av all Yr-bruk. Det første året etter at appen ble lansert var gjennomsnittlig bruk på omkring 2,9 millioner i uken, og hittil i år har gjennomsnittet per uke vært på 3,7 millioner brukere. 

– Da vi lagde Yr-appen var målet å lage en værapp som er enkel å bruke for alle brukergrupper som trenger værdata for å ta værrelaterte beslutninger i hverdagen, forteller Anette Svee Wilberg som leder teamet som utvikler Yr i NRK.

I konkurransen ble appen vurdert for sitt innhold, bruk av teknologi, beskrivelse av verifikasjon av værvarslene og bruk av crowdsourcing.

«Vi fikk også selv trekke fram en unik funksjon i appen, og da valgte vi himmelvisningen. Himmelvisningen er det første du møter når du åpner appen, og der kan du sveipe gjennom en animert himmel, samtidig som du får all værinformasjonen 48 timer fremover i tid. Animasjonen, som ble utviklet ved hjelp av en spillmotor, er en realistisk og ekte representasjon av værdata inkludert både temperatur, nedbør, nedbørstype, vindhastighet, vindretning, skydekke, soloppgang, solnedgang, solens posisjon på himmelen og månefasen», beskriver Meteorologisk institutt i en pressemelding i anledning kåringen.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT