Kong Harald blir høy beskytter for WWF Verdens naturfond

Kong Harald, høy beskytter av WWF Verdens naturfond. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
Annonse

For 2021, samme år som WWF i Norge fyller 50 år, og fem år framover, har H. M. Kongen takket ja til å være beskytter for organisasjonen.

Det er ikke første gang at Kong Harald i Norge er engasjert i WWF Verdens naturfond. Da det som den gang het Verdens Villmarksfond ble stiftet i 1970 var han (da kronprins) president i organisasjonen. Han var president helt til 1991.

Ordningen med kongelig beskytterskap er en anerkjennelse av organisasjoner og arrangementer innen viktige områder av samfunnslivet. Beskytterskapet ble innvilget etter søknad.

– Dette er den beste 50-års gaven vi kunne tenke oss, sier en begeistret generalsekretær, Karoline Andaur, i meldingen på WWFs hjemmesider.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her