Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Norsk diplomat er utnevnt til FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten

Tor Wennesland blir FN-spesialutsending til Midtøsten.

— Jeg er glad for at FNs generalsekretær har gitt en av våre mest erfarne diplomater, Tor Wennesland, oppgaven med å lede og koordinere FNs arbeid med fredsprosessen mellom israelerne og palestinerne, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide, i en pressemelding.

Rollen som spesialkoordinator innebærer å være FNs generalsekretær António Guterres’ representant overfor Den palestinske selvstyremyndigheten og Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO), og FNs utsending til Midtøsten-kvartetten. En viktig del av oppgavene til FNs spesialkoordinator for fredsprosessen er å orientere Sikkerhetsrådet, hvor Norge har en plass fra 1. januar.

Wennesland vil være basert ved spesialkoordinatorens kontor i Jerusalem – The Office of the UN Special Coordinator for the Middle East Peace Process (UNSCO). UNSCO har også kontorer i Ramallah og Gaza.

Tor Wennesland er i dag Norges spesialrepresentant for fredsprosessen i Midtøsten, og har blant annet ansvar for det norske formannskapet i giverlandgruppen for Palestina (AHLC). Han har arbeidet med Midtøsten siden 1994, men har også tjenestegjort ved den norske FN-delegasjonen i Genève og ambassaden i Dublin. Han arbeidet for Midtøstenkvartettens utsending Tony Blair fra 2006-2007. Wennesland var Norges representant overfor Den palestinske selvstyremyndigheten fra 2007-2011 og ambassadør til Egypt og Libya fra 2012-2015. Fra 1993-1995 var Tor Wennesland generalsekretær i den norske Europabevegelsen.

Wennesland tar over for bulgarske Nikolaj Mladenov, som har hatt posten i snart seks år og som nå blir spesialutsending i Libya.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT